Person Fishing

Dankbaar en vol energie!

Proosten op een mooie start! ALEA IACTA EST Bovenstaande Latijnse zin betekent: ‘de teerling is geworpen’, en zo voelt vandaag…

Proosten op een mooie start!

ALEA IACTA EST

Bovenstaande Latijnse zin betekent: ‘de teerling is geworpen’, en zo voelt vandaag ook precies aan. Want op deze dag laten we na maandenlang ons het snot voor de ogen te hebben gewerkt eindelijk ons kindje de wijde wereld invliegen. Viswereld.nl is eindelijk een feit, en een droom die uitkomt! Deze lancering doe ik overigens niet vanuit Nederland, maar vanaf het terras van het Griekse vakantiehuis waar mijn vrouw en ik momenteel verblijven. Dat maakt alles nog nét even wat feestelijker 😉 En wat ben ik dankbaar voor alle mooie reacties van jullie als lezers tot nu toe! Het is één van de allerspannendste momenten in mijn leven geweest toen ik op de ‘send’-knop drukte om dit op diverse socials wereldkundig te maken! Maar op een gegeven moment móet je gewoon live gaan, anders blijf je maar mieren op allerlei zinloze details. We zijn er immers al zo lang mee bezig..

Alles uit de viswereld!

EEN BEHOORLIJK PROCES

Het bouwen van een gloednieuw online platform is echt een monsterklus, kan ik je uit eerste hand meedelen. Alleen al de fase van het bepalen van je niche en doelgroep is al een proces dat letterlijk wekenlang heeft geduurd, en dan staat er dus nog geen letter op ‘papier’! Uiteindelijk kwamen we tot de verrassende conclusie dat we juist helemaal geen niche en doelgroep zouden moeten gaan kiezen, maar in de wereld van de hengelsportmedia juist de grootste generalist van allemaal zouden gaan worden. Want zo’n site is er eigenlijk helemaal niet, dus bouwden we hem. Gelukkig kan ik al jarenlang rekenen op de tomeloze inzet en kwaliteit van mijn vaste webdesigner Diana, en ook nu was ze weer van onschatbare waarde! Want toen ik het eerste concept onder ogen kreeg zakte de moed me werkelijk in mijn schoenen: dit was to-táál niet wat ik bedoelde! Het vergde echter maar een paar online meetings om het proces in de juiste richting te sturen, en daarna heeft ze werkelijk vakwerk geleverd! De site is simpel, snel en staat op een eigen dedicated server. Want simpel is soms gewoon het beste.

STIEKEM CONTENT MAKEN

Toen de site eenmaal stond moest er natuurlijk ook nog wat op.. Dus nam ik gaandeweg contact op met mensen met leuke verhalen in de sportvisserij, en ging ik met ze op pad onder totale geheimhouding (waar iedereen zich ook keurig aan heeft gehouden overigens). Gewoon een beetje stiekem content maken dus, en wat ging het bloed daar weer van stromen! Witvissen met Jelle Zwijnenburg, Haai vissen met Jacco Noordermeer of zeeforelvissen op het prachtige Avernakø; we deden het gewoon onder de radar, zodat we gelijk van start konden gaan met leuke content op het platform. En dat is volgens ons gelukt. Maar we gaan natuurlijk volle bak door met het zoeken van leuke items, gastauteurs met een goed verhaal en het laatste nieuws uit de viswereld. Want die is nooit saai.. Er staan ook voor de komende weken weer heel wat reportages op de rol, waarvan sommigen nog nooit eerder gedaan zijn in de Nederlandse hengelsportmedia!

VEEL PLEZIER OP VISWERELD!

Voor nu kruip ik even achter de laptop vandaan, want de ogen zijn inmiddels een beetje vierkant aan het worden. Het is hier een uur later dan in Nederland, dus het wordt tijd om met een heerlijk koud roseetje te proosten op een toch best wel succesvolle lancering van wat in de toekomst hopelijk mijn grootste handenbinder gaat worden 😉 Wij wensen je enorm veel leesplezier op Viswereld.nl, en heb je een leuk idee voor een artikel, nieuwsitem of reportage; stuur een mailtje naar info@viswereld.nl

Voor nu zeg ik Yamas, oftewel proost in het Grieks, en we spreken elkaar snel! Want Viswereld.nl is geen eenrichtingsverkeer. Jouw bijdrage wordt gewaardeerd en is voor ons onmisbaar!

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie