Een persoon met een hoed en blauwe kleding houdt een grote, felgekleurde vis vast op een boot in de oceaan onder een helderblauwe hemel, waarschijnlijk gevangen in het kristalheldere water van de Rode Zee.

Vissen op de Rode Zee met Kareem Sadek

DE KRACHTPATSERS VAN DE RODE ZEE! Al een behoorlijke tijd volg ik Kareem Sadek, de auteur van dit gastartikel op…

DE KRACHTPATSERS VAN DE RODE ZEE!

Al een behoorlijke tijd volg ik Kareem Sadek, de auteur van dit gastartikel op social media. En elke dag weer komen er vangsten voorbij waarvan ik alleen maar kan dromen! En hoewel Viswereld er natuurlijk vooral voor de Nederlandse visser is, met de focus op Nederlandse visserijen, mag er af en toe best een uitzondering op die regel worden gemaakt. We mogen immers best iets om over te dromen hebben, zeker als je dit soort vissen al op vier uurtjes vliegen kunt vangen! Ik trok dus de stoute schoenen aan, en stuurde Kareem de vraag of hij een artikel over zijn visserij zou willen schrijven. En dat wilde hij gelukkig! Lees dus snel verder!

KAREEM AAN HET WOORD

‘Sportvissen op de Rode Zee is een werkelijk onvergetelijke ervaring! Met zijn kristalheldere water en uitbundige zeeleven is dit water het ultieme strijdtoneel om te jagen op een enorme soortenrijkdom aan beresterke roofvissen, waaronder sommige van de meest legendarische doelsoorten ter wereld! Hier vind je het allemaal, en in grote hoeveelheden en formaten. Een waar visparadijs onder een heerlijk zonnetje! In dit artikel vertel ik je meer over de specifieke visserijen die we hier toepassen.

JIGGEN

Een van de meest populaire methodes om die krachtpatsers te vangen is het jiggen. Hiervoor gebruiken we speciaal kunstaas (jigs), dat precies het gedrag van een vluchtend aasvisje imiteert. Op deze manier kunnen we enorm veel soorten bevissen, zoals bijvoorbeeld Dogtooth tuna (wat overigens geen echte tonijn is, maar een grote makrelensoort uit het geslacht Scombridae), Dorado (ook bekend als Mahi Mahi), Moontail Grouper, Coral Trout, Amberjack en nog veel meer soorten. Jiggen is hier op de Rode Zee zo enorm effectief, omdat je er eigenlijk alle soorten roofvis mee kunt vangen, op alle mogelijke dieptes. Vlakbij de bodem of net onder het wateroppervlak: altijd is er de kans op die verwoestende aanbeet, die de hengel in één klap krom trekt, en meters aan lijn van je spoel af trekt!

Een persoon met een zonnebril houdt een grote, felrode vis met donkere vlekken vast terwijl hij op een boot zit in het zonnige, open water van de Rode Zee.
De kleuren van de Coral Trout zijn werkelijk oogverblindend!

De typische jigs die we hier gebruiken

WERELDRECORD

Als IGFA-gecertificeerd charterbootkapitein, met inmiddels al weer heel wat jaren ervaring op de Rode Zee heb ik het genoegen mogen beleven om hier enorm veel soorten te mogen bevissen met de jigging- en poppingtechnieken (hierover later meer). Een van de meest onvergetelijke vangsten was het wereldrecord Skipjack Tuna, die ik ving aan een speciaal stukje kunstaas dat ontwikkeld is voor het vangen van de pelagische soorten. Vissen dus, die hun hele leven ergens midden in de waterkolom rondzwemmen. Denk aan verschillende tonijnensoorten, maar ook bijvoorbeeld barracuda’s. Vissen op de Rode Zee vergt skills, geduld en een diepgaand begrip over het lokale onderwaterleven, Maar de beloningen die kunnen volgen maken alles méér dan de moeite waard!

Doorzetten loont altijd!

POPPEREN

Een andere zeer populaire vistechniek op de Rode Zee is het popperen en werpend vissen met topwaters op soorten als Giant Trevally, Barracuda, Bohar Snapper, Bluefin Trevally en andere soorten. Bij deze supergave techniek vissen we met speciaal kunstaas (poppers), die een boel kabaal aan het oppervlak maken. Zo proberen we de vis letterlijk in het wateroppervlak aan te laten bijten, wat natuurlijk garant staat voor enorm veel spektakel! Popperen en het vissen met topwaters kan echt een heel effectieve manier zijn om grote roofvis te vangen op de Rode Zee, doordat het als een rode lap op een stier werkt op beresterke rovers die bekend staan om hun explosieve aanbeten!

ERVARING IS ONMISBAAR

Als IGFA-gecertificeerd kapitein heb ik inmiddels talloze uren op het water van de Rode Zee doorgebracht om te ontdekken wat de beste visstekken, getijdes en technieken zijn om de verschillende doelsoorten te vangen. Jaren aan ervaring en toewijding aan de sport hebben me inmiddels zoveel wijzer gemaakt, en me een diepgaand begrip gegeven over wat er daar, onder dat glinsterende, azuurblauwe wateroppervlak allemaal gebeurt. Deze kennis is voor mij onmisbaar gebleken in mijn continue zoektocht naar succes in mijn visavonturen, en heeft me uiteindelijk op het spoor gezet van een groot aantal onvergetelijke vangsten!

DE RODE ZEE

De Rode Zee wordt algemeen gezien als één van de beste visbestemmingen ter wereld, en dat is beslist niet voor niets! Dankzij de enorme biodiversiteit en de overvloed aan grote en vooral extreem sterke roofvissen kom je hier als fanatiek visser beslist aan je trekken! Of je nou een ervaren sportvisser bent die opzoek is naar een nieuwe uitdaging, of een beginner die gelijk kennis wil maken met de sterkste vissen ter wereld; de Rode Zee biedt het allemaal! Van de extreme dril die een grote Giant Trevally op de mat legt tot de slopende runs van een geelvintonijn: de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos in dit nog maagdelijke water! Dus pak je koffers, boek een ticket en stap op bij een gekwalificeerde gids om de extreme visserij van de Rode Zee zelf te ervaren!

Tight Lines!

Capt. Kareem Sadek, Reefer Sport Fishing.

Tel. +201000400168, info@reefer-fishing.com

Website, Instagram, Facebook

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie