Een jongeman in een jasje met capuchon houdt trots een grote Baars vast voor een watermassa, met bomen die een schilderachtige achtergrond vormen.

Hoe monteer ik een shad?

DE JUISTE MONTAGE VOOR OPTIMALE VANGKANS De shad is natuurlijk al jarenlang één van de populairste kunstaasjes van Nederland, en…

DE JUISTE MONTAGE VOOR OPTIMALE VANGKANS

De shad is natuurlijk al jarenlang één van de populairste kunstaasjes van Nederland, en dat is niet voor niets: het is een enorm veelzijdig aasje! je kunt hem vissen aan alle mogelijke loodkoppen, aan de dropshotmontage of zelfs aan de moderne Texas- en Carolina Rig. Belangrijk is wél dat je de shad zo goed mogelijk op de loodkop monteert. Bepaal dus eerst het loodgewicht wat onder jouw omstandigheden nodig is (denk aan waterdiepte, stroming etc.), en zorg er ook voor dat de haakmaat correspondeert met het formaat van je shad. Een goede vuistregel is dat de nagel van je duim precies tussen het lijfje van de shad en de haakpunt in past. Zo heb je de optimale inhakingskans bij een aanbeet. Wanneer je zonder stinger vist, is het het beste om de haakpunt op zo’n derde van de shad uit het lijfje te laten komen. Is de shad langer? Dan kun je overwegen om een stinger te monteren met een klein extra dregje. Deze kun je zelf maken uit staal of fluorocarbon, of kant-en-klaar kopen.

Bekijk hieronder de video over het juist monteren van je shad:

Hoe monteer ik een shad?

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie