Hoe maak ik een karpermontage?

Hoe maak je nou precies een karpermontage voor het vissen met boilies en vastlood? Cindy Bergers van het Nederlandse Dames…

Voor de karpervisser!

Hoe maak je nou precies een karpermontage voor het vissen met boilies en vastlood? Cindy Bergers van het Nederlandse Dames Karperteam legt het uit in deze how-to!

‘Ik gebruik een standaard onderlijnmontage, waarbij ik de voorslag lus-in-lus aan de hoofdlijn vastmaak. De sterkste verbinding die er is. Op de voorslag plaats ik het vastlood aan een Quick Release Swivel. Dit is niet alleen makkelijk bij het wisselen van loodgewicht, maar ook visvriendelijk: wanneer je onverhoopt een karper door lijnbreuk verspeelt, raakt deze het lood makkelijk kwijt. Hierna volgt de gevlochten onderlijn met een haak en hair met daarop een lusje geknoopt. Nu pak ik een bolide, pop-up of wafter, en boor daar met het boilieboortje een gaatje in. Daarna prik ik de boilie met de boilienaald op de hair, en blokkeer deze met een stoppertje. En klaar ben je!’

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie