Een man houdt een vis en een kaartje vast terwijl hij aan een rivier zit, omringd door gebouwen en een bewolkte lucht. Hij belichaamt de rust van de natuur en de innovatie van automatische concepten.

Tom en Devin vissen de kwalificatiewedstrijd voor het NK Streetfishing in Dordrecht!

Tom Huiberts en Devin Kant vissen als Team Hengelsport Zaltbommel de kwalificatiewedstrijd voor het NK Streetfishing. Zou het ze lukken om zich te kwalificeren voor dit toernooi? Lees snel verder!

Op een meetmat ligt een vis, met daarboven een Hengelsport Zaltbommel Team 27 Streetfishing Dordrecht kaart gedateerd 28-09-2024, waarmee een belangrijke kwalificatiewedstrijd voor de NK Streetfishing competitie wordt gemarkeerd.
Zulke vissen zetten zoden aan de dijk!

Tekst en foto’s: Devin Kant en Tom Huiberts

GEZONDE SPANNING

We zijn allebei al ruim voor de wekker uit bed, en ook (heel) ruim van tevoren op de startlocatie van de wedstrijd. Gezonde spanning.. Want vandaag vissen we niet zomaar een wedstrijd: vandaag hebben we de kwalificatie voor het NK Streetfishing in eigen hand! Strijdtoneel is het mooie en vooral waterrijke Dordrecht vandaag, letterlijk een knooppunt van rivieren! Met achtentwintig deelnemende koppels is de concurrentie stevig, maar we hebben allemaal natuurlijk dezelfde kans op de winst. De starttijd is tien uur, maar we zijn al om kwart voor negen aanwezig. Die gezonde wedstrijdspanning hè? Zenuwachtig kijken we de minuten op de klok weg, en bij het startsein beginnen de overige teams als een gek naar de stekken te rennen. Wij doen het rustiger aan, en wandelen gewoon naar de eerste stek die we hebben uitgekozen. Als tactiek houden we het simpel: jiggen en dropshotten blijft het devies, en het arsenaal aan kunstaas dat we meeslepen houden we relatief beperkt. Wat shads en creaturebaits waar we 100% vertrouwen in hebben, wat verschillende gewichten loodkoppen en dropshotloodjes en wat voorgeknoopte montages. We hebben immers geen tijd te verliezen als we wat verspelen! Eenmaal op de stek beginnen we gelijk met werpen, en al snel is de eerste vis binnen! Een baars, gevangen door Tom van 31 centimeter bezorgt ons de eerste punten, en dat geeft de burger moed!

Persoon die een vis meet op een liniaal naast een blad met het opschrift "Team 27, Hengelsport Zaltbommel, NK Streetfishing kwalificatiewedstrijd Dordrecht, 28/08/21.
De eerste punten zijn binnen, nu snel door!

WEINIG VOORBEREIDING

Onze deelname aan deze wedstrijd is nogal last-minute, dus we hebben eigenlijk bijzonder weinig voorbereiding gehad. Niet voorgevist, niet getraind. De enige voorbereiding was het uitzoeken van stekken op Google Maps, en daaruit hebben we toch een plan van aanpak kunnen destilleren. Maar is het wel een goed plan? Want het blijft maar stil met de aanbeten.. Pas na ruim anderhalf uur slaat Devin vast op vis nummer twee; een baarsje van zo’n twintig centimeter. Maar hij telt! We zijn op dit moment in de watertjes van de binnenstad aan het vissen, maar de actie valt zoals gezegd nogal tegen. We besluiten om ons heil weer op de rivier te zoeken waar we gestart zijn. Hier verwachten we meer dynamiek in het water, en dus hopelijk ook wat meer actie. En dat blijkt, want vrijwel meteen vangen we een snoekje van ruim zestig centimeter! Weer wat punten in de pocket! Even later slaat Tom vast op iets duidelijk groters: een baars van 42 centimeter heeft zich aan zijn dropshotmontage vergrepen, en levert dikke punten op!

Op de rivier was wél actie!

JAMMER VAN DE LOSSERS!

We besluiten om het nu ook even op de snoekbaars te gaan proberen. Die hebben we immers nog niet. Secuur werpen we de stek af, en opeens slaat Devin aan op een dikke vis! De hengel gaat zo krom als een hoepel, en de vis blijft diep: Dit is een dikke! En dat blijkt ook wanneer de vis door het oppervlak breekt: die gaat over de zeventig centimeter heen! Helaas is dat ook het laatste wat we van deze vis zien, want een seconde daarna schiet deze los. Balen! Maar er is weinig tijd om te treuren, want we zitten immers nog midden in een wedstrijd. De actie is er op de rivier er een beetje uit, dus we besluiten om terug te gaan naar een plek vlakbij het startpunt. Daar bevindt zich immers een typisch snoekwater, en aangezien die soort potentieel de meeste centimeters in de schaal legt, focussen we ons daarop we hebben immers geen idee wat de overige teams op de mat leggen, dus we willen gewoon zo makkelijk mogelijk zoveel mogelijk centimeters scoren. Alles of niets! Tom lost een snoek van zo’n zeventig centimeter, wat de frustratie behoorlijk verhoogt: de tweede puntenvis die losschiet! Enigszins gedesillusioneerd besluiten we maar vast naar het startpunt te lopen. Ook daar is immers water, en aangezien alle teams gelijk naar andere steken vlogen is daar dus nog niet gevist. En dat blijkt! Want in de ‘dying seconds’ vangt Devin nog een dikke baars van 42 centimeter! Die konden we goed gebruiken! En toen was het tijd..

Een persoon in een donker jasje houdt een vis vast, terwijl een ander persoon een kaartje toont met de tekst "Team 27 Hengelsport Zaltbommel Streetfishing Dordrecht 28/09/2024", waarmee hij/zij deelneemt aan de NK Streetfishing kwalificatiewedstrijd.
Letterlijk in de laatste seconden van de wedstrijd gevangen! Wat een geluk!

DE UITSLAG

Inmiddels zijn alle teams weer komen binnendruppelen, en nerveus wordt er onderling gesproken: hoe ging het bij jullie? Het blijkt dat we niet de enigen zijn die tegenslagen hebben ondergaan, en van wat we horen zijn er ook niet echt teams die er met kop en schouders bovenuit steken qua vangsten. Dat maakt de zenuwen alleen nog maar erger! Uiteindelijk volgt de uitslag, en het blijkt dat we als vierde zijn geëindigd! Dat betekent dus dat we ons hebben geplaatst voor het NK Streetfishing 2024! Dit zal worden gehouden op 24 november in Schiedam, en ook dat toernooi zullen we weer onder de vlag van Hengelsport Zaltbommel gaan vissen. We kijken er sowieso enorm naar uit!

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie