Twee individuen staan in ondiep water, elk met een hele grote vis tussen zich in. Tussen hen staat Paul Breems, trots op hun vangst die een nieuw Nederlands record vestigde. De achtergrond bestaat uit struiken en een bewolkte lucht.

Paul Breems verbreekt het Nederlands én Benelux-record meerval!

Viswereld is werkelijk apetrots op Strijder met een hoofdletter S Paul! Vorige week waren we nog samen op reportage, nu vangt hij het Benelux-record meerval! En eigenlijk verbaast niemand dat. Lees snel verder!

Een persoon met een muts en handschoenen houdt's nachts een grote meerval vast, gedeeltelijk onder water, mogelijk met als doel een Nederlands record te vestigen.
Als het íemand gegund is!

Foto’s: Paul Breems, Freek Janssen.

PAUL BREEMS HEEFT HET GEFLIKT!

Iedereen die de meervalscene in Nederland een beetje kent had het al wel verwacht, want iedereen die Paul een beetje kent, weet hoe hard hij aan het strijden is voor het verbreken van nota bene zijn eigen record. Maar nu is het eindelijk werkelijkheid: hij heeft het onverdeelde Nederlands én Benelux-record te pakken! Paul: ‘Ik kwam deze vis al vaker tegen, en heb de afgelopen maanden echt alles op alles gezet om de trekroutes en de verblijfplaatsen van deze dame in kaart te brengen. In de nacht van dinsdag op woensdag bekroop me ineens dat gevoel.. Dat gevoel van: het kan vanavond zomaar eens gaan gebeuren! In het holst van de nacht gleed ik weer in mijn Raptor de woest stromende rivier op, en na een uur fanatiek zoeken stond ik ineens oog-in-oog met haar! De vis steeg langzaam naar mijn kunstaas op het scherm, en ineens: BAM! De loodzware hengel ging krom tot in het handvat! Twintig minuten lang die strijd tussen dat monster onder water en ik in dat kleine bootje; het was werkelijk bizar, en dat terwijl ik al best wel wat gewend ben.. Dit was echt next level!!’.

Een persoon in vistuig houdt een grote meerval vast bij het water, trots lachend. De meerval kijkt met zijn bek open naar de camera, wat hun opwinding weerspiegelt over wat een nieuw Nederlands record zou kunnen zijn.
Wát een vis!!!

FREEK JANSSEN TO THE RESCUE!

Toen het monster eenmaal geland was, was al snel duidelijk dat dit de absolute buitencategorie was! En de meting bevestigde dat: met 2.46,5 meter verbreekt deze vis eindelijk het al lang staande eigen, maar met sportvisser Jeroen Breur gedeelde record van 2.43 meter! Wat een ontlading! Maar Paul was er in zijn eentje op uit, dus er moest iemand komen als getuige, meethulp en fotograaf. En dat midden in de nacht! Met nog maar tien procent acculading in de telefoon belt Paul zijn vrienden langs, en gelukkig neemt Freek Janssen zijn telefoon op! Snel springt Freek zijn auto in, en assisteert Paul bij een correcte en goed gefilmde meting, een getuigenverslag en natuurlijk de serie prachtige foto’s die in dit bericht staan. Zelf was ik ook gebeld, maar ik lag volledig in coma op bed na een lange dag, en kwam er dus de ochtend erna om 5.15 uur achter dat er meerval-geschiedenis was geschreven die nacht!

Een persoon in natte uitrusting houdt een grote vis vast terwijl hij in ondiep water bij een rotsachtige, met gras begroeide oever staat, mogelijk met het oog op een nieuw Nederlands record.
De grenzen zijn definitief verlegd in de Nederlandse meervalvisserij!

GEFELICITEERD EN BEDANKT!

Paul, namens mij en Viswereld enorm gefeliciteerd, want ik weet hoe hard je hiervoor hebt gestreden! Een week geleden maakten we samen immers nog deze reportage, en je bent al vanaf het begin bij mijn platform betrokken. Dank daarvoor strijder! Ook enorm veel dank aan absolute topper Freek Janssen die in het holst van de nacht de auto is ingestapt om ervoor te zorgen dat dit record ook daadwerkelijk de boeken in zal gaan! Met recht Catfish Matties!

Maar ik weet bijna zeker dat Paul inmiddels weer op de rivier ligt, op jacht naar die 2.50+ 🤣

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie