Twee mensen, een oudere en een jongere, zitten buiten bij een waterpartij. Ze zijn bezig met een kleine vis. De boodschap promoot gemeenschapsactie om eenzaamheid te bestrijden en benadrukt hoe vissen verbindt. Sluit je aan bij Sportvisserij Nederland en sluit blijvende vriendschappen via dit tijdloze tijdverdrijf.

Vissen tegen eenzaamheid, want vissen verbindt! Sportvisserij Nederland

Vissen brengt mensen samen en verbindt!

Twee mensen knielen bij een kanaal, één houdt een vis vast. De tekst luidt: "Vis eens een keer samen! Vissen helpt tegen eenzaamheid! Tag jouw vis vriend! WIL VISSEN VERBINDT" met het logo van Sportvisserij Nederland.
Vissen verbindt!

Vissen tegen eenzaamheid: want vissen verbindt!

Van 26 september t/m 2 oktober 2024 is het de 15e editie van de Week tegen Eenzaamheid. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vissen kan helpen tegen eenzaamheid en mensen uit hun isolement kan halen.

Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door één van de honderden activiteiten te bezoeken, waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Of door iets eenvoudigs te doen met iemand uit je eigen omgeving, zoals samen een dagje vissen.

Een kleine moeite, maar een groot gebaar. Ben jij iemand die het verschil wil maken? Kun je vissen? Pak je hengel en neem een bekende mee de natuur in!

Samen VISsen-programma

Vissen kan eenzaamheid tegengaan. Vrijwilligers van hengelsportverenigingen en hengelsportstichtingen zetten zich al jaren actief in om kwetsbare mensen in onze samenleving een hart onder de riem te steken. Daarbij worden zij ondersteund door de regionale hengelsportfederaties en door Sportvisserij Nederland.

Samen VISsen is een programma voor ouderen in zorgcentra (en mensen met een handicap). Eenzaamheid onder ouderen is niet altijd zichtbaar maar voor veel ouderen de werkelijkheid. Ruim een kwart van bewoners van zorginstellingen komt daarbij niet meer naar buiten. Het Samen VISsen-programma brengt hengelsportverenigingen en zorginstellingen samen om activiteiten te organiseren voor (eenzame) ouderen en mensen met een beperking.

Klik hier voor meer informatie!

#EenTegenEenzaamheid #vissen #sportvissen #samenvissen #wantvissenverbindt

Home

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie