www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zoals het vissen ooit voor mij begon.

snoek

De gesloten tijd voor roofvis is voor vele voor ons een moeilijke tijd zonder vissen. Zoals zo velen word de tijd besteed aan onderhoud aan materiaal, en aan klussen in en rond om het huis. Als dit alles gebeurt is, worden toch meestal wel de oude vangstverslagen terug gelezen op diverse internet sites.

Zo ook hier, en zo opeens kom je iets tegen wat je wel heel bekend voor komt, iedereen is eigenlijk wel op de zelfde manier begonnen.

De site is van een forumlid van ons, na contact te hebben gezocht en na meerdere emails over en weer gestuurd te hebben. Krijgen we de toestemming om dit stukje op de site te plaatsen, het is geen vangstverslag.

Maar een beschrijving hoe het allemaal in de jongere jaren begonnen is. Onze dank gaat dan ook uit naar André Rou, dat we dit stuk op de site mochten plaatsen
       

Lang geleden 05.00 uur. Het wekkertje rinkelt,en als een raket spring ik uit mijn bed ,trek m'n kleren aan en ren van de trap af om snel m'n boterhammetjes te smeren.Hengeltje staat klaar met mijn ondexje 4 eraan en na een glas melk m'n tas gepakt en hop…daar ging ik op m'n fiets,op weg naar mijn “eeuwigdurend” avontuur.Twee dagen daarvoor was ik brutaal de enige hengelshop ingelopen die ons dorp rijk was, en had ik geroepen ; “ik wil een snoekdobber kopen”.De man van de winkel vroeg me op dringende toon ”waarom”?

Ik zeg , nou …..luister, zei de man; hoeveel geld heb je? , stamelend bekende ik ongeveer 2.50 waarop de man direct zei,jij moet een blinker nemen!

Met een blinker vang je overal en altijd vis,en je hoeft geen visjes te kopen of te vangen om onder je snoekdobber te hangen.

Met diezelfde blinker ging ik vol spanning en verwachting de winkel uit,was het maar vast zaterdag......

vroeger

Die zaterdag fietste ik,terwijl het nog licht moest worden,met mijn hengel in m,n hand naar de afgesproken plek. Sjonny en Gerko stonden al klaar met ieder een hengel én….een blinker, en al snel fietsten we gezamenlijk in het donker naar de visplek.

vroeger

Met mijn blinker ving ik die dag de ene na de andere mooie snoek,niet groot maar wat hadden we een lol.

Ook de andere jongens vingen als een tierelier en de dag mocht eigenlijk niet ophouden te bestaan ,zó geweldig voelde dat aan.

Zo is het ooit begonnen,en het was een mooie tijd. Mooi door de eenvoud en het intense beleven van die momenten toen.

vroeger

24 April, 2011 Toegevoegd door John