www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

John Jerkbaits - Vana 15

snoek

Bouwer : John Jerkbaits
Jerkbait : Vana 15 (langzaam zinkend)
Lengte : 15 cm
Gewicht : +/_ 75 gram
Actie : Hybride
Materiaal : Kunststof
Laklaag : Zeer goed
Type : Langzaam en snel te vissen.
Diepgang : o tot 150cm
Inzetbaarheid : Polderwater, cultuurwaters en de grotere waters.
Advies : Onderlijn 75lb Titanium, dregmaat 1/0 of 2/0
Verkrijgbaarheid : John Jerkbaits
Prijs : 35,- i.v.m. pakketpost door de grote van de jerkbait.
       

Lange tijd heb ik diverse topics gevolgd op diverse forums, over de Vana 12 en 15. Na lang twijfelen en na dat ik de actie van deze jerkbait live had gezien via Igmar van Duinen, hebben we besloten om toch maar een Vana 12 en 15 te kopen.

Het testverslag van de Vana12 volgt later, we hebben eerst met de Vana15 gevist.

vana15

Nadat de bestelling was gedaan was het even wachten tot dat de jerkbait klaar zou zijn, en daar was de verlossende email de jerkbait is klaar. Nog de zelfde dag de betaling overgemaakt, en een paar dagen later werd het pakketje bezorgd. Zoals altijd prettig zaken doen met john Jerkbaits, altijd een snelle levering!

Lange tijd heb ik het testen moeten uitstellen i.v.m. schouder klachten. Eindelijk waren de klachten weer weg en kon deze jerkbait eindelijk aan een vw test worden onderworpen.

De eerste worpen met de Vana viel me op dat deze best zwaar vist, ik kan hierover nu geen eerlijk oordeel overmaken door mijn schouder. Maar naar mate ik meer worpen maakte ging het vissen van de Vana mij steeds makkelijker af.

De Vana15 is een hybride jerkbait met glyder achtige trekjes, je zou dan denken een moeilijk te vissen jerkbait. Maar niks is minder waar, met rustig halen met de hengel glijd die mooi van links naar rechts.

Vis je de Vana iets feller met korte tikken met de hengel dan schiet die ook van links naar rechts, en zo af en toe komt het kopje door het oppervlak heen. Of hij duikt juist meer naar beneden!

De fellere manier van vissen is toch wel mijn favoriete manier, dan komt de ratel die er in de Vana15 zit meer tot zijn recht. Een luide doffe ratel, die geen snoek kan weer staan in ieder geval.

vana15

Ook hebben we de Vana15 spinnend gevist, een mooie actie van links naar rechts was het resultaat. Eigenlijk kan je met deze jerkbait niks verkeerd doen, het enigste is wat ook voor andere jerkbaits geld steek er even wat tijd in. En je hebt er een jerkbait bij die niet in je kunstaasdoos mag ontbreken.

Ik kan er een heel lang verhaal van maken, maar bovenstaand is meer dan genoeg om deze jerkbait aan te prijzen. De prijs is misschien voor sommige een struikelblok om het niet te doen, maar mocht je toch over de streep gaan spijt krijg je er niet van!

Groet,

John

03-Nov-2012 10:34 PM Toegevoegd door John