www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

NK - Twist Glyde

snoek

Naam jerkbait : Twist Glyde
Naam bouwer : Nick kloosterman
Forumnaam : Snoekfisker
Lengte jerkbait : 25cm met uitgestrekte staart
Gewicht jerkbait : +/- 62 gram
Actie : Langzaam zinkende glyder
Materiaal : Hout
Laklag : Erg goed
Type : Glyder zeer snel tot zeer langzaam te vissen.
Diepgang : 1 meter tot +/- 1,5 meter, afhankelijk van de snelheid van binnen vissen ook ondieper te vissen.
Verkrijgbaarheid : Via diverse forums o.a die van www.viswereld.nl.
       

Prijs jerkbait : De normale Twist Glyde kost rond de 27,50, de prijs van de Twist Glyde die voorzien is van foil is verkrijgbaar voor de prijs van 50,00

De TwistGlyde is zoals we van Nick Kloosterman gewend zijn perfect afgewerkt. Mooi spuitwerk en dik afgewerkt met Envoritex.

Over deze jerkbait is weinig te vertellen, het is een goede glyder met als extra de staart actie van de twister die er achter zit. Maar door dit extratje zullen er meer snoeken op sneuvelen dan op een normale glyder. Op moeilijke dagen kan deze bait je dag redden.

TwistGlyde

De Twistglyde kan mooi snel gevist worden dan heeft die een felle mooie korte uitslag van links naar recht. Vis je hem met iets langere halen dan slaat die iets verder uit, laat je de jerkbait stil vallen dan zal die langzaam naar beneden zakken met een mooie wobbel.

Ook deze jerkbait van NK kan je spinnend vissen, hij slaat dan weliswaar niet ver uit, maar het kan een snoek wel overtuigen als de andere manieren niet werken.

Zelf hebben wij de Twistglyde getest op een 70lb Titanium onderlijn, op de bait zaten 2 Gamakatsu dreggen maat 1 erop gemonteerd. Door deze combinatie werd de Twistglyde licht zinkend, en op deze manier hebben wij de meeste snoeken gevangen.
In de 6 test sessies die wij ermee gevist hebben, zijn er in totaal 22 snoeken op gevangen.

TwistGlyde

Al met al weer een goede jerkbait van NK, deze is wel in een iets hogere prijsklasse dan we gewend zijn van NK. Maar het is zeker zijn geld waard, dit word 1 van de toppers van 2011!!!

Groet John

06 Maart, 2011 Toegevoegd door de Webmaster