www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Herwin Prins - TwisterJerk

twisterjerk

Bouwer : Herwin Prins

Lengte : 16cm inclusief staart
Gewicht : 50 gram (licht zinkend)
Type : Glyder
Materiaal : Hout
Laklaag : Zeer goed
Diepgang : 20cm tot 1 meter
Advies dregmaat : Maat 1 Gamakatsu Treble 13
Advies onderlijn : 40lb Titanium onderlijn bij een lengte van 35cm.
Verkrijgbaarheid : Bij www.lureparts.nl

De TwisterJerk van Herwin Prins, een hele mooie jerkbait is in diverse modellen verkrijgbaar.
       

Wij hebben het grootste model getest wat in ons bezit is, maar deze test geld eigenlijk voor alle TwisterJerks van Herwin Prins. Ik heb deze test gedaan met een oud model TJ, die is iets anders uitgelood dan het nieuwe model TJ het oude model komt af en toe met het kopje omhoog het nieuwere model heeft dat niet. Beide soorten heb ik gevist en ze bevallen beide heel goed, het nieuwere model zinkt alleen iets sneller dan het oudere model.

Waar ik veel vragen over krijg als ik met de TJ vis, is de staart makkelijk vervangbaar als die kapot is.
Antwoord daarop is : Ja.
De staart kan je heel simpel vervangen, je kan hem er vanaf halen maak de achterkant goed schoon dat er geen rubber resten achter blijven. Dan verhit ik het spijkertje achter in de TJ, en druk deze in de nieuwe Relax staart ik verwijder de staart weer. Dan smeer ik het spijkertje en de achterkant een beetje in met secondelijm en de nieuwe staart zit er weer op. De Relax staartjes voor de TJ's zijn o.a. verkrijgbaar bij www.lureparts.nl

Twisterjerk

Hoe een TwisterJerk te vissen, dat kan op drie simpele manieren.

Spinnen :

De TwisterJerk kan je heel goed binnen spinnen / draaien. Als je deze jerkbait op een normaal tempo binnen draait, zal die een heel klein beetje heen en weer gaan van links naar rechts. Maar je kan ook tijdens het binnen vissen af en toe een iets krachtiger slag aan de reel geven en dan slaat die net iets verder uit. Leuke manier van vissen en levert zo de nodige vissen op.

Felle korte tikken :

Als je de TwisterJerk met felle korte tikken binnen vist dan slaat die heel kort uit naar links en naar rechts. Op moeilijke dagen kan deze manier van vissen zeer effectief zijn, door dat die zo snel word gevist.

Lange halen :

Deze manier van vissen vind ik persoonlijk de beste manier voor de TwisterJerk. Door met lange halen te vissen kan je de TwisterJerk 30cm tot 50cm laten uitslaan naar links en naar rechts. Dit is wel afhankelijk hoe lang je de haal maakt met de hengel, maar als je hem lang genoeg vist kan kom je er snel genoeg achter hoe je hem ver of kort kan laten uitslaan. Als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan kan je gaan wisselen van halen / tikken tijdens het binnen vissen van deze jerkbait. Aktie word dan dodelijk voor de Snoek, en ze zullen hem vol overgave pakken.

Tot slot de TwisterJerk van Herwin Prins een vangende betaalbare jerkbait, die qua prijs en kwaliteit goed is.

03 April, 2010 Toegevoegd door de Webmaster