www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Eric de Lange - Tukker (kunststof versie)

snoek

Tukker 16,5 cm bij 62 gram

Zoals alle jerkbaits van Eric de Lange, zijn deze ook deze Tukkers strak afgewerkt, mooie verflaag en laklaag.

De Tukker is een langzaam zinkende glyder, met kleinere splitringen en dreggen is die zelfs suspendig of zelfs licht drijvend te maken. Voor dit testverslag maakte ik gebruik van maat 1 Gamakatsu dreggen en 1mm splitringen en viste met een 40lb titanium onderlijn.

Voor deze jerkbait heb je toch wel een vrij stugge jerkbait hengel nodig, in combinatie met een goede reel te denken aan een Abu 4601.

De Tukker is een jerkbait die vrij simpel te vissen is, met lange halen slaat die mooi ver uit van links naar rechts. Met korte halen slaat die iets minder ver uit, maar de aktie blijft gewoon top, tik je iets feller door dan word de aktie van deze jerkbait iets feller waarbij af en toe het kopje omhoog komt. Dat kan op sommige dagen dodelijk zijn, als het kopje omhoog komt even stil laten hangen en verder tikken en doet zijn ding dan weer waarvoor die gemaakt is glyden.

Tukker

Na een korte test sessie, behoort deze nu al tot 1 van mijn favorieten voor van de winter deze gaat vele vissen opleveren. Wat voor veel mensen een struikelblok zal worden is de prijs, een prijskaartje van 30 euro is best veel voor een jerkbait, je zal dan ook het geluk moeten hebben dat je ze in winkels of op beurzen tegenkomt. De prijzen in de webshops zijn nagenoeg gelijk, maar die hanteren meestal wel een hoge prijs met verzendkosten helaas.

Voor de liefhebbers nog een kort filmpje van de Tukker, helaas niet de beste kwaliteit we proberen zo snel mogelijk een ander filmpje te plaatsen.

Mocht je tot de aankoop overgaan, veel succes ermee maar vooral vang ze, met deze top glyder.

Gr. John

22 Oktober, 2009 Toegevoegd door de Webmaster