www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Spro - Screaming Triple Devil Swimbait

triple sd

Lengte : 13,5 cm
Gewicht : 55 gram
Prijs : 14,95
Duikdieptes : Voorste neusoog : 10cm tot 100cm / Bovenste oog : 200cm tot 400cm
Verkrijgbaarheid : Bij elke hengelsportzaak die Spro in het assortiment heeft, en diverse webshops op het internet.

Na lang overwegen, hebben we toch besloten om enkele van deze nieuwe swimbaits aan te schaffen.

In onze kunstaas collectie hadden we al diversen soorten swimbaits, in wezen voegde deze baits niks meer toe aan onze collectie. Wat ons toch over de streep heeft getrokken is de luide ratel die in deze swimbait zit, en zijn geringe maat (13,5cm bij 55 gram).
       

Het uiterlijk van de Triple SD is qua vorm bijna het zelfde als de normale SD. De andere ogen die gebruikt zijn, geven de bait een andere uitstraling iets agressiever dan de normale SD.

triple sd

De drie delen draaien vrij soepel van mekaar, en doet zijn ding wat die moet doen. Geen last van verf op de scharnierden delen.

Het vissen van de Triple SD op het voorste neus oog is heel simpel. Door normaal binnen te draaien zwemt die al heel mooi. Met af en toe 2 felle tikken tussen door dan reageert die net iets feller, en schiet die ook even mooi van links naar rechts.

Ook jerkend vissen gaat goed met de Triple SD, met korte felle tikken slaat die zenuwachtig van links naar rechts. Persoonlijk denk ik dat deze manier de meeste vissen gaat opleveren. De combinatie van het zenuwachtige heen en weer springen en de ratel dat is zeer aantrekkelijk voor de snoek.

triple sd

Het bovenste oog op de bait, zorgt ervoor dat de Triple SD nog feller reageert, de actie is verglijkbaar met de normale SD. Maar door zijn drie delen flankt die mooier en feller, op moeilijke dagen word dit een toppertje. Zowel voor het kantvissen en trollend vanuit de boot.

De Triple SD zal op vele waters inzetbaar zijn, door de 2 bevestegings ogen is die breder inzetbaar dan de normale SD.

Groet John

4 December, 2011 Toegevoegd door John