www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

NK - Shot Junior Hybride

snoek

Naam Jerk: Shot Junior Hybride
Naam bouwer: Nick Kloosterman
Forumnaam Bouwer: SNOEKFISKER
Lengte Jerk: 13 cm
Hoogte Jerk: 3 cm
Dikte Jerk: 2,2 cm (dikste punt, bij de ogen)
Gewicht Jerk: +/- 54 gram
Actie: langzaam zinkende hybride
Materiaal: Kunstof
Laklaag: Erg goed
Type: zeer snel tot zeer langzaam te vissen.
Diepgang: rond de 1 meter.
       

Inzetbaarheid: Polderwater, cultuurwater, ondiepe plassen en meren, dressuur/geconditioneerd water.
Prijsindicatie: +/- 25 euro
Advies dregmaat: Voor(buikdreg) maat 1/0 Gamakatsu Treble 13, achter (staartdreg) maat 1 Gamakatsu Treble 13.
Advies onderlijn: 40/50 lbs titanium, speld zonder swivel.

Informatie :

De NK Shot Junior Hybride is, zoals de naam al doet vermoeden, een hybride jerk. Echter deze hybride is, in tegenstelling tot veel andere hybrides, uiterst gemakkelijk te vissen en zeer breed inzetbaar. Een kenmerk van de NK Shot JR Hybride is dat de jerk heel erg waggelt. Bij lange halen met de hengel, in een ritme, krijgt men zelfs een goede links/recht glijvlucht eruit. Af en toe duikt de jerk dan een klein stukje, maar nooit ineens loodrecht naar beneden. Deze jerk is weliswaar eigenwijs, maar zeker goed stuurbaar en onvoorspelbaar binnen normale grenzen. Zeer subtiel te vissen. Met korte felle rukjes waggelt ie nog meer, maar wil die ook meer een duikende actie afgeven. Ook is het moeilijk om er geen actie uit te krijgen. Dat klinkt gek, maar er zijn zat eigenwijze jerks waar men gemakkelijk kompleet de actie uit kan slaan, maar bij deze Shot JR hybride is dat niet het geval..

NK Shot Junior Hybride

Heb erg goede reactie van de snoeken gehad, in de korte tijd dat de Shot JR Hybride in bezit is, als deze jerk zeer afwisselend gevist werd, dus echt combinaties maken met lange halen, korte halen en af en toe stil laten vallen en dan ineens weer opstarten.

Slacken kan wel met deze jerk, maar is absoluut niet noodzakelijk. Wel is het belangrijk om niet een te zware onderlijn te gebruiken (dus geen zware spinstangen met spiraalsluitingen, o.i.d.). De jerk heeft een smal profiel, en bij een te zware onderlijn, draait de jerk om en komt die naar boven. Dat is het teken dat er met een te zware onderlijn wordt gevist.

105cm gevangen op de NK Shot Junior Hybride

De Shot JR Hybride wordt gevist met een 50 lbs titanium onderlijn met alleen een speld eraan. Dus geen swivels of andere tierelantijnen. De jerk vist met deze set up het lekkerst en uiterst gemakkelijk. Qua dreggen, neem de buikdreg groter dan de staartdreg. De buikdreg mag best fors zijn (gebruik 1/0 als buikdreg) en door de staartdreg kleiner te kiezen, gaat die staart ook nog eens een beetje draaien bij een ruk. De grotere buikdreg komt ook het schommelende eigenschap ten goede van de jerk. Nick Kloosterman gebruikt trouwens zelf ook de 1/0 - 1 set up op deze jerk. Dubbele splitringen zijn niet nodig.

91cm gevangen op de NK Shot Junior Hybride

Hou er rekening mee dat veel snoeken deze jerk erg interessant vinden en vlak onder de kant er pas op knallen. Zo zijn er in het begin veel aanbeten niet verzilverd, omdat daar simpelweg geen rekening mee werd gehouden. Vis hem dus altijd helemaal tot aan de voeten uit.

Vlak onder de kant knalde deze erop.

Deze jerk is zeer breed inzetbaar. Zowel bij snel gevist, als langzaam gevist, kwamen er aanbeten. Echter de meeste vissen zijn gevangen door zo veel mogelijk af te wisselen in de presentatie van de jerk.

Dit is echt een super hybride jerkbait, misschien wel de beste van Nederlandse makkelij!

Klasse gemaakt Nick Kloosterman!

Groet Igmar

21 September, 2010 Toegevoegd door de Webmaster