www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Spro - The Rapper

The Rapper

Spro - The Rapper 12,5cm bij 49 gram Slow Sinking
Gisteren liepen we over de beurs van de fly and Lure, ik had deze jerkbait al enkel malen zien hangen.
Enigzins twijfelde ik heel de tijd of ik hem zou kopen te ja of te nee,voordat we naar huis gingen toch maar even snel langs een stand gegaan en hem gekocht.
Vandaag dus maar even getest, na 3 a 4 worpen wist ik het al hier krijg ik geen spijt van.
Je houd van deze bait van Spro of niet net als de Screaming Devil van Spro.

Maar The Rapper is een mooie Glyder met een luide interne ratel, die menig snoek zal verleiden op de moeilijke dagen.
Met lange halen van de hengel slaat deze jerkbait mooi uit van links naar rechts, tik je iets feller met de top dan is glyd wat korter maar wel veel en veel feller. Door die korte tikken komt de ratel wel meer tot zijn recht vind ik persoonlijk, maar dat is voor één ieder weer anders hoe je zelf het liefste vist.

Het enigste nadeel bij deze jerkbait is als je verkeerd tikt dan gaat de jerk echt als een houten plank door het water, gewoon in 1 rechte streep zonder enige aktie.
Deze jerkbait kan je ook gewoon binnen spinnen / draaien maar je moet een flinke snelheid daarvoor aan houden, anders dan komt er geen aktie in de jerkbait, ik denk zelfs dat deze jerkbait ook wel te trollen zal zijn. Ik hoop daar binnenkort een stukje over te schrijven voor jullie, mede doordat je hem snel moet binnen spinnen zal het al trollend een toppertje worden.

The Rapper

Voor een Slow sinking versie vind ik hem toch snel de diepte opzoeken als je hem stil laat vallen, voor iets dieper water geen probleem maar voor sommige polder slootjes misschien wel. Maar dit probleem kan opgelost worden door een iets kleinere dreg en een kleinere splitring te gebruiken, daardoor zakt die jerk iets langzamer en is dan ook geschikt voor het ondiepere polder water.

Voor de liefhebbers nog een filmpje over de "The Rapper" :

Klik hier voor The Rapper

Eerste worp : Gaat perfect, hij glyd mooi en doet zijn ding.
Tweede worp : Daar kan je echt goed zien dat ik niet goed tik met de hengel en geen lange halen geeft, hij komt echt als een plank naar je toe.
Derde worp : Daar is bij de inworp goed te zien dat die met originele haken en splitringen vrij snel de diepte opzoekt.

The Rapper is het beste te vissen op een vrij stugge jerkbait hengel, de reden daar voor is dat je flink door moet tikken voor de aktie.
Een te slappe of lichte jerkhengel zou deze jerkbait echt te niet doen zijn, en je staat zelf enorm te tobben om er aktie in te krijgen.

Wederom een leuke nieuwe jerkbait, voor een leuke en aantrekkelijke prijs.

Gr. John

28 September, 2009 Toegevoegd door de Webmaster