www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Knipex

snoek

Na een aantal jaren op snoek te hebben gevist, en vele kniptangen te hebben versleten. Op de vele verschillende soorten dreggen die geknipt moest worden bij een gesikte plug of jerkbait.

Zijn we op zoek gegaan naar de perfecte kniptang voor bij het roofvissen. Na lange tijd kwamen we uit op de kinptang van het merk Fox, een hele fijne kniptang.

Nadeel van deze tang was toch wel, hij was vrij groot em vrij snel bot en er ontstonden bramen op de snijkanten na enige tijd. Daar door werd het knippen van dreggen toch een stuk moeilijker.

Na diversen goede reactie en recenties te hebben gelezen over de Knipex tang, zijn we opzoek gegaan naar deze tang. Na een korte zoektocht op internet hebben we diversen sites gevonden die deze tang verkopen, we hebben er twee besteld.
       

We gebruiken deze tang nu ruim anderhalf jaar naar vollen tevredenheid, een goede tang. Qau formaat is die perfect mee te nemen, alleen het gewicht is iets aan de zware kant (330 gram) voor deze kleine tang (20cm). Maar de kracht en het gemak waarmee je een dreg door kan knippen, dan vergeet je het gewicht wat je heel de dag met je mee draagt.
Deze tang knipt pianowire tot 3,6 mm, dus dikdradige dreggen is geen probleem voor deze tang.

knipex

Enigste nadeel van deze tang is wel, dat de kop van de tang niet in een punt uitloopt als de meeste kniptangen. Dat is de eerste keren dat je moet knippen bij een geslikte plug of jerkbait wel even wennen. Maar dat is een kwestie van een paar gedaan hebben en je weet niet beter meer.

knipex

Als u zoekt op het internet op : Knipex 71 01 200, dan verschijnen er diversen winkels en webshops waar u deze tang kan bestellen of kopen.
Bij de Gamma bouwmarkten zijn ook Knipex tangen verkrijgbaar, en dat zijn naar mijn weten de iets grotere versie als de versie op de foto.

knipex

Maar naar anderhalf jaar gebruik kan ik niets anders zeggen, de perfecte kniptang, die niet in je vistas mag ontbreken. Het is wel een duurdere tang dan de normale kniptangen, maar goed onthaak materiaal is een pré bij het roofvissen.

Groet John

21 Maart, 2011 Toegevoegd door de Webmaster