www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

10- 04 -2009

snoek

Vandaag een vissessie gedaan met Sander (fireball) op het Oostvoornse Meer.

We hadden om 12:00 uur afgesproken en bij aankomst stond Sander al klaar. Na de handjes schudden naar het water gegaan. Er stonden wat vliegvissers maar "onze" hoek was nog niet druk. Het water in en werpen.

Na een tijdje wadend werpen en een kunstaaswissel haakte en ving (op zich altijd maar de vraag bij deze visserij) Sander een regenboogforel op een Illex hamakuru. Vis bloedde een beetje dus geen foto en direct teruggezet en de vis schoot weg. Na weer een stukje lopen, haakte ik een vis die direct weer losschoot. Kort gevolgd door een kreet van Sander: "Ik heb er 1!" na een rappe dril, vis nr 2, een regenboog forel.

Sander

Toen het systeem een beetje gekopieerd waar Sander mee vistte en na een paar worpen voelde ik een aanbeet, maar werd niet verzilverd.

Een dammetje opgekropen, nog een forel gezien, maar bleef rustig. Dus besloten we terug te gaan. Kort erop haakte ik een forel. Na een dril kwam de vis onder de kant. Bleek een beekridder te zijn. Maar op het moment dat ik dacht dat ik hem wel had, schoot de haak los. Balen want wil al een tijdje een beekridder vangen (is uiteindelijk 1 van de redenen dat ik de spinhengel nu hanteer ipv de vliegenhengel) Na een worp haakte ik een vis veraf na een tijdje kwam die onder de kant. Effe kijken.

Yes, beekridder!!!

Beekridder

En kort erop kwam het, hoor. Ik kijk naar Sander en ineens slaat vlak onder de kant zijn hengel zowat dubbel. Een keiharde "ZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO" "Whoehaaaaaaa" volgde en gelijk sprong de forel een metertje uit het water. Je zag gelijk dat dit een betere was. Sander had zijn handen even vol eraan en ging uit zijn dak. Ik ook. Na een flinke knokpartij, wat zijn ze nu sterk, en een paar sprongen en tailwalken een paar pogingen gedaan om hem te scheppen. Was toch wat moeilijker dan verwacht, maar uiteindelijk zattie erin. Gelijk naar de kant gewaad voor foto's en meting. Sander zijn nieuwe OVM PR, een schitterende "hommer":

Hommer

Toen was het tijd voor een feestje:

Feest!!!!!

Kort erna gestopt. De vliegvissers vingen praktisch niks.... Kortom, Sander, alias de "Troutmaster" 3 stuks, nieuw PR en alle vissen die hij haakte, ving hij. Ik, mijn beoogde beekridder. Een schitterende middag!!

Groet, Igmar van Duinen

26 April, 2008 Geschreven door Igmar van Duinen