www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Hotspot vissen (deel 2)

Woensdag 20-11-2013, na de nodige verplichtingen drie uurtjes over om te gaan hotspot vissen. De hengel word gereed gemaakt, de voorns worden uitgezocht. De extra dobber en onderlijnen gaan in het scooterzadel, vergunning en onthaak materiaal erin en we kunnen richting de eerste stek.

Daar aangekomen is het nog vrij rustig met de wind, de kou valt gelukkig ook nog mee dus vol goede moed begin ik te vissen op stek 1.

Ik werp de de dobber met voorn tussen 2 lellievelden in, hier moet het gaan gebeuren! Na een klein kwartiertje dobber staren, een tik op de dobber waarna hij mooi weg loopt. Lijn strak draaien en aanslaan, een kleine felle rakker vecht voor wat die waard is. Maar na korte tijd kan ik haar in de nek pakken en onthaken. Foto momentje en het snoekje van 62 cm mag weer zwemmen.

62 cm)

Na deze snoek bevis ik deze stek nog een goed half uurtje, krijg op deze plek geen aanbeten meer. En ga door naar de volgende stek bij een brug. Hier heb ik een goede tien minuten gevist, maar het was te ondiep om de dobber op een beetje normale manier onder de brug door te laten driften.

Ik rij door naar stek nummer drie van vandaag, een mooie smalle polder sloot met halverwege een brug. Ook dit stuk bevis ik een half uurtje, de wind en stroming staan gunstig op dit stukje water. Door de dobber te laten en lijn geven vis ik het water perfect af, vooral vanaf de brug werkt het nu perfect! Helaas het half uur is om zonder aanbeet, we gaan door naar stek vier van vandaag.

Stek 4 ligt nu wel erg gunstig qau weer, hier staat niet al te veel wind en de kou op deze plek valt ook wel mee. De wind op de andere was aarig aangetrokken en voelde gelijk een stuk kouder aan ook.

Ook deze stek bevis ik een half uur, wat zou wijs zijn het grote stuk water of de zijsloot die iets ondieper is. Al vrij snel zie ik 2 snoeken jagen op het smalle gedeelte, dus besluit is zo genomen het word het smalle gedeelte. Terwijl ik aan het vissen ben, jagen de 2 snoeken vrolik verder. Maar op de dode voorn reageren ze niet, het half uur vliegt voorbij en ga door naar stek nummer vijf en tevens laatste stek van vandaag.

Het is een aardig stukje rijden op de scooter, maar ligt wel op de weg naar huis. Op stek vjf aangekomen sta ik vol in de wind de kou is nu goed voelbaar. En baal er ook van dat ik mijn warmte pak niet heb aangetrokken, volgende keer maar gewoon aandoen!

De voorn maakt diverse driften langs 2 rietkragen, maar aanbeten blijven ook hier uit. Het half uur is om en het is mooi geweest voor vandaag. Met 1 snoek kan ik toch weer een doodaas vangst aan ons lijstje toevoegen.

Groet John
       

24-Nov-2013 02:40 PM Toegevoegd door John