www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Hotspot vissen (deel 1)

Al geruime tijd liepen we met het idee om met doodaas te gaan vissen, statisch en met de dobber. Alleen wisten we nog niet precies welke wateren we af wilde visse. Na lange tijd denken en de vangsten terug kijken in onze excel bestanden. Word het besluit genomen dat we gaan "Hotspot vissen" op diverse favorieten plekken van ons. En zo dan meerdere plekken pervis sessie aan te doen.

In de vriezer liggen al genoeg sardientjes, makreeltje, haringen en horsmakreeltjes. Enigste wat we nog missen zijn de voorns.

Op Vrijdag 15-11-2013 besluit ik met een hengeltje naar een lokaal watertje te gaan om daar even een uurtje voorns te vangen voor de aankomende sessies. Het vangen van de voorns verloopt voorspoedig en vrij vlot heb ik een 20 tal voorns gevangen en ga richting huis.

Thuis aangekomen worden de voorns in de ton gedaan, deze krijgen pas een aai over de bol op de visdag zelf.

Het vangen van de voorns ging zo makkelijk dat ik besluit om nog even terug te gaaan en nog een paar voorns erbij te vangen. En nu neem ik ook een doodaas hengel mee, want je weet maar nooit, 2 voorns krijgen een aai over de bol en mogen mee.

Bij het water aangekomen, doodaas hengel gereed gemaakt. Voorn onder de dobber, en vissen maar. Ondertussen maak ik de gewone hengel gereed om weer voorns te tikken.

De eerste voorns zjn gevangen, als na een klein kwartiertje de dobber van de doodaas hengel onderschiet. Na een felle drill kan ik een mooie snoek van een cm of 70cm landen, ben mijn camera vergeten dus deze mag gelijk weer zwemmen.

Nieuwe voorn onder de dobber en we vissen verder, nog geen 10 minuten plopt de dobber alweer onder! Ook deze vis levert een mooie strijd, ook deze snoek passeert de 70cm en ook deze mag gelijk weer zwemmen.

De voorns werken ook nu weer goed mee binnen een uurtje heb ik alweer een voorn of 25 gevangen en besluit huiswaarts te gaan. Thus de voorns weer in de ton gedaan, en nog even de 2 kleine sessies met Grietha door genomen. We besluiten aankomende Zondag die plek nog 1 keer af te vissen, en dan kan het echt "hotspot vissen" beginnen!

Zondag 17-11-2013

Vrij vroeg staan we op die Zondag aan het water, gewapend met 2 doodaas hengel en een gewone hengel om voorns te vangen. De voorns laten zich weer redelijk vangen, alleen de meeste zijn vrij klein en mogen weer terug. Van de 40 gevangen vooorns houden we er in totaal maar 8.

De snoeken vandaag zien we wel jagen, maar tonen geen interesse in onze dode voorns. Dan op het einde van deze korte sessie toch een aanbeet, ik had het besluit genomen krijgen we een aanbeet dan is die voor Grietha. Maar voordat ze aan kan slaan laat de snoek los, hij tikt nog wel heel even de voorn aan en laat zich dan weer zakken naar het diepere water.

We proberen het nog een half uurtje maar deze snoek heeft er geen zin meer in. Het was een korte sessie maar toch weer de nodige dingen geleerd en we zijn weer een paar ervaringen rijker. Dat kan enkelt maar zijn voordelen opdeon voor de volgende doodaas sessies.

John


       

23-Nov-2013 12:44 PM Toegevoegd door John