www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Rolo - Hotdick

Hotdick Gold

De Hotdick met zijn 12cm en 55 gram een leuke jerkbait die goed te vissen is aan een spinhengel of lichte baitcaster.

Een Hotdick vissen is eigenlijk vrij simpel, met normaal binnen draaien van deze jerkbait zit er al genoeg aktie in om een snoek te verleiden. Met het binnen draaien van de Hotdick gaat die mooi van links naar rechts met mooie kleine kanteling erin, die kanteling komt mooi tot zijn recht vooral met de kleur Gold. De glitters die verwerkt zijn in de lak komen vooral met deze kanteling van deze jerkbait tot zijn recht.

Ook heb ik met de Hotdick gejerkt.

Met korte tikken slaat deze jerk heel kort uit met een bizare kanteling erin dat je zou denken dat die om zijn as zou slaan. Als je deze manier gebruikt dan kan je de Hodick mooi net onder het wateroppervlak door vissen, en dat zorgt voor bizare aanbeten door het oppervlakte heen.

Als je de Hotdick met langere halen vist dan krijg je hem iets dieper tot minimaal een cm of 80. De jerk glijd dan iets langer door, maar de kanteling blijft precies het zelfde als met korte tikken. Leuke manier van vissen voor deze jerkbait.

Slacken met de Hotdick gaat helemaal perfect, vooral omdat die vrij vlot weer aan de oppervlakte is. Zelf denk ik als je langer met de Hotdick vist dat "slacken" de beste manier is om de Hotdick te vissen. Vooral als die omhoog hobbelt met die kanteling erin, en de combinatie met de glitters dat kan geen enkele roofvis weerstaan.

Kijk hier voor een kort filmpje van de Hotdick, eerst word die met korte tikken geviste en daarna gewoon binnen gedraaid. Het vissen met lange halen konden we niet filmen ivm de troebelheid van het water.

Klik hier voor het filmpje

Voor meer informatie of aanschaf voor een Hotdick ga naar : www.hotconcept.nl

22 Juni, 2009 Toegevoegd door de Webmaster