www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Eric de Lange - Heuker

Heuker snoek

Heuker 12cm bij 45 gram (houten versie)

Na lange tijd een verslagje van de Heuker van Eric de Lange.

Zeker meer dan een jaar hebben wij in onze kunstaas doos dit kunstaasje liggen, vele keren al in de hand gehad om mee te nemen.

Maar we vielen toch weer steeds terug op andere aasjes, tot een paar weken geleden dan, de knoop door gehakt en meegenomen en op een watertje een keer mee gevist en getest. De eerste test worp was gelijk een goede een snoek van 44cm was vol over de Heuker geschoven, een beter vertrouwen kan je niet krijgen in een aasje na de eerste worp. In dat anderhalf uur testen krijg ik nog een aanbeet of 4 op de Heuker en was dus goed gekeurd door de vw.nl teamleden

Sinds die test dag neem ik de Heuker heel vaak mee, is nu bijna een zekerheidje voor me geworden om snoek te vangen de laatste weken.

De Heuker een leuke glyder jerkbait die je op een diepte tussen de 0,5 en 1 meter kan vissen.

De jerkbait slaat mooi uit met lange halen, en met korte tikjes is deze jerkbait heel langzaam te vissen.

En door deze met met korte tikjes iets sneller te vissen dan krijgt deze bait een hele mooie zenuwachtige aktie, door dat die nog weleens wil kantelen dan. En dat zijn meestal de momenten van een aanbeet als deze jerk kanteld. Test verslag hier boven gaat over de houten versie van de Heuker, zover we begrepen worden ze alleen nu nog in een kunststof versie gemaakt. Van de kunststof versie zijn erin tussen 2 besteld door het vw.nl team en later daar ook een verslag over.

26 April, 2009 Toegevoegd door de Webmaster