www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

John Jerkbait - Het OOG

snoek

Van de week viel hier een pakketje op de mat met een paar testmodellen van John van Veen beter bekend als John Jerkbaits. In het pakketje zaten onder meer Het OOG, kleine Coby en de Snoek, ik heb er vandaag bewust voor gekozen om alleen.

Het OOG aan een test te onderwerpen de andere volgen later.

Het eerste wat opvalt aan de Het Oog is de vorm, het lijkt net een oog en met de plakoog in het midden is het net of die je aankijkt als je hem inwerpt.

Het O)G met zijn 10cm bij 42 gram goed te vissen aan een lichte baitcaster en lichte spinhengel.
Het OOG met dregmaat 2 (Gamakatsu) erop is die mooi suspending en bijft die mooi op zijn plek, gebruik je iest grotere splitringen of een iets zwaardere onderlijn dan zakt die heel langzaam naar beneden met een rust moment.
Het OOG heb ik op 3 manieren gevist vandaag :

Speedspinnen

Korte tikken

Snel binnen tikken

Met het speedspinnen zit er een mooie links rehts aktie in deze jerkbait, slaat mooi uit en heel af en toe flankt die nog een beetje. Met deze manier van vissen zullen er zeker vissen op de kant komen, hele leuke en aparte aktie in de jerkbait met deze manier van vissen. Alleen als je hem te snel vist slaat die om zijn as, dus dat is een kwestie van iets langzamer binnen draaien en je hebt de perfecte aktie met deze jerkbait.

Met korte tikken is de aktie van deze jerkbait extreem te noemen, wat een zenuwachtig jerkbaitje is het dan. Het schiet werkelijk van links naar recht alsof er een aasvis in paniek is, de rust momenten zijn perfect blijft mooi op de plek hangen. Het OOG kan je zelfs met heel kleine tikjes vissen, zo langzaam zelfs dat die bijna op 1 en de zelfde plek te vissen is, deze manier van vissen ook top voor deze jerkbait.

Snel binnen tikken kan werken op sommige dagen, maar is voor deze jerkbait niet mijn favoriete manier van vissen Als je het doet dan schiet die echt alle kanten op, links rechts naar boven en beneden.

Maar Het OOG een super leuk jerkbaitje voor die genen die niet van al te zware jerkbaits houden. Vooral de aktie lekker zenuwachtig, en de jerkbait is heel langzaam te vissen en de aktie gaat niet verloren. Alleen bij sneller tikken is de aktie iets minder, maar zal er zeker niet minder om vangen, kan je op moeilijke dagen toch vis opleveren dat die net iets anders doet dan dat je zelf wilt.

Ook Het OOG staat nu op onze lijst van favorieten jerkbaits, binnenkort meer test verslagen van John Jerkbaits. Voor meer informatie of bestelingen van Het OOG ga naar : John Jerkbaits.nl

26 April, 2009 Toegevoegd door de Webmaster