www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Hawk - SimonT

hawk

Bouwer : SimonT

Lengte : 17cm inclusief lip
Gewicht : 68 gram (zinkend)
Type : Glyder
Materiaal : Hout
Laklaag : Zeer goed
Diepgang : 20cm tot 1 meter
Advies dregmaat : Maat 1 Gamakatsu Treble 13
Advies onderlijn : 40lb Titanium onderlijn bij een lengte van 35cm.
Verkrijgbaarheid : Bij www.lureparts.nl

De Hawk van SimonT, een hele mooie jerkbait voor een aantrekkelijke prijs.
       

De Hawk van SimonT is een simpele te vissen glyder, enigste nadeel wat ik eraan het begin aan van vond. Was dat die voor mijn doeleinden eigenlijk iets te snel zonk, maar na enkele worpen leverde dat geen problemen meer op en kon ik hem op elke diepte vissen die ik wilde.

Doordat deze jerkbait snel zinkt ben je geneigd hem sneller door te tikken, maar dat is niet nodig heb je hem op diepte gewoon rustig doortikken en hij glyd mooi van links naar rechts.

Onderstaande foto kwamen we toevallig achter bij het filmen op ondiep water, na het afzinken staat de Hawk schuin omhoog met de voorrkant op de bodem.
Dit is iets wat je niet vaak ziet bij jerkbaits.

hawk

Hoe de Hawk te vissen :

Met hele korte tikken of korte halen, slaat deze jerkbait heel fel van links naar rechts.
Door deze felle manier van vissen, is het zelfs mogelijk om deze jerkbait net onder het oppervlak te vissen. Daarbij zal die dan af en toe het water oppervlak doorbreken.
Hele leuke manier van vissen met deze jerkbait, deze manier van vissen zal zeker op moeilijke dagen de doorslag gegven.

hawk

Met lange halen glyd deze jerkbait heel mooi van links naar rechts, met rustige halen slaat deze jerkbait wel 60 70cm uit.
Doordat deze bait zinkt zoekt die met een rust moment gelijk weer de diepte op, dit levert geen probleem op in ieder geval. Tijdens de test sessie leverde dat mij 2 aanbeten op tijdens het rust moment als die weer afzinkt.

De Hawk van SimonT een simpele glyder, die makkelijk te vissen is. Een jerkbait die in de toekomst vele vissen gaat vangen.

Gr. John

22 April, 2010 Toegevoegd door de Webmaster