www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Savage gear : Freestyler

snoek

Prologic savage :
Freestyler Jerkbait 13 cm 46 gram
Type : Slow Sink

Over deze jerkbait is al heel veel geschreven, je haat hem of je houd van hem.

De Freestyler kan op diverse manieren gevist worden, de manier van vissen ligt een beetje aan de visser zelf.

Het is geen jerkbait die je binnen een uurtje leert vissen, je moet er echt de tijd voor nemen om deze bait te leren kennen.
De Freestyler is een echte fabrieks bait maar prijs (12,95) en kwaliteit zijn gelijk, enigste jammere aan deze bait is de slechte laklaag.
           

Hoe ik zelf de Freestyler vist, is eigenlijk op twee manieren :

Glyden :
Het laten glyden van de Freestyler vergt toch wel enige oefening, het beste kan je hem laten glyden met een redelijke slack in je lijn.
Heb je de glyd in de bait, laat hem dan glyden laat ondertussen de lijn iets slap vallen.
En geef na 2 seconde de volgende slag, en dan glyd de bait weer mooi naar de andere kant, slack in de lijn houden is een pre met deze bait.
Het is wel noodzaak bij de Freestyler als je hem laat glyden, dat je het wel op het zelfde tempo blijft doen. Verslapt je aandacht even dan ben je de glyd in deze bait ook kwijt.
Het kan gebeuren dat je net iets te snel door tikt voor de volgende glyd, het wil dan gebeuren dat de Freestyler met het kopje omhoog komt en het wateroppervlak doorbreekt. Dit maakt opzich niet zo heel veel uit, mij heeft het al diverse vissen op geleverd door dat die met het kopje omhoog kwam.

freestyler

Slacken / Zagen :

Deze manier van vissen bevalt mij het beste met deze bait.
Slacken / zagen is eigenlijk een hele simpele manier van vissen, je gooit de bait in, met deze manier niet al te verre worpen maken in het begin om het onder de knie te krijgen.

Als je hebt in gegooid laat je de Freestyler afzinken naar de gewenste diepte, is die op diepte geef een fors tik met de hengeltop en de Freestyler schiet omhoog.
Nu laat je hem weer afzinken, en daarna ook weer een ferme tik met de top en de bait schiet weer omhoog.
De aanbeten die daar uit komen, komen meestal als de bait heel langzaam weer afzinkt. Gebeurt ook wel dat je een aanbeet krijgt als je hem omhoog tikt maar meestal word die dan uit het oppervlak gegrist door de snoek.

Voordeel van deze manier van vissen aanslaan hoeft bijna nooit, omdat je met slack vist en de aanbeet volgt zwemt de snoek zelf de lijn strak en haakt zich zelf.

slack snoek

De Freestyler een moeilijke bait die je even de kans moet geven, neem even de tijd en doe niet als de rest. Even een half uurtje proberen en dan weer in de viskist leggen omdat het zo genaamd niks is, neem de tijd ervoor en je hebt er een super bait bij voor het snoekvissen.

Groet John

02 Maart, 2010 Toegevoegd door de Webmaster