www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

NK - Chubbie

Chubbie snoek

Het eerste wat ik met alle nieuwe jerkbaits doe is kijken wat de aktie is. Dat doe ik meestal door een aantal keer te gooien met het aasje en na de ingooi hef ik mijn hengel schuin omhoog. Wat ik dan doe is steeds 1 slag aan de reel geven maar wel zo dat de slinger helemaal rond gaat, dit doe ik enkele malen en omdat het aasje dan vlak onder het oppervlak zwemt kan je mooi de aktie zien. Beide Chubs de grote en de Jr. slaan allebei mooi uit met een leuke wobbel erin. Als je dat weet kan je daar verder op gaan bouwen.

Jerken :

Beide versies heb ik gejerkt net als elke andere jerkbait. Een Chubbie en Chubbie Jr. zij allebei mooi te jerken, met kleine korte halen is er een mooie en leuke aktie uithalen met een mooi wobbel erin. Echt een hybride jerk die alles doet van links naar rechts van boven naar beneden en nog een mooie wobbel erbij ook. Op deze manier heeft het me al een paar mooi snoeken op geleverd.

Speedspinnen :

Speedspinnen is de mooiste manier om de CHubbie en de Chubbie Jr. te vissen, de aktie had je al kunnen zien als het eerste gedeelte gelezen hebt. Het is eigenlijk een simpele manier van vissen gooi de Chubbie in en begin binnen te draaien langzaam of snel, de Chubbie slaat mooi uit en wobbelt nog een beetje na heel verleidelijk voor onze vriend de snoek. Wat er tijdens het speedspinnen ook gebeurt dat de Chubbie het oppervlakte doorbreekt, niks aan de hand stil laten vallen en start weer met speedspinnen en de Chubbie duikt de diepte weer in. Maar sta er niet raar van te kijken als de Chubbie het wateroppervalk doorbreekt dat je ook een hartverzakkende aanbeet kan krijgen. Al menig aanbeet en snoek op gevangen op deze manier.

Slacken :

Ook een mooie manier om beide versies te vissen. Tik de Chubbie naar de gewenste diepte, heb je de diepte bereikt. Laat de Chubbie mooi omhoog komen maar zorg er wel voor dat de lijn strak blijft staan, aanbeten zijn hard om dat de lijn nog strak staat. Heeft de Chubbie het oppervlak bereikt, start het weer opnieuw breng hem weer naar de gewenste diepte en laat hem weer omhooog komen. Slacken is wel een manier waar je geduld voor moet hebben, de ene keer komt de Chubbie sneller omhoog dan de andere keer, dus geduld is hier de regel.

Speedspinnen / Slacken :

Deze manier is per toeval ontstaan bij mij. Was aan het vissen met de Jr. (kan ook met de grote versie) ik was aan het speedspinnen en erg gebeurt wat achter me kijk om en laat de Jr. even voor wat het was hij komt omhoog dus. Ik kijk weer terug en begin weer te speedspinnen, maar de Jr. zwom opeens een mooie snoek kon ik landen op deze manier. Dacht eerst dat het toeval was maar heb het nu meerdere keren geprobeerd en leverd mij zo de meeste vis op. Wat ik doe ingooien (das logisch) ik speedspin de Chubbie een meter of 6 a 7 binnen en laat de lijn slap vallen (slacken) wat een seconde of wat de ene keer 3 de andere keer 6 en start dan weer met speedspinnen en herhaal dit proces net zollang tot dat die aan de kant is. Is je Chubbie bij de kant neem de tijd om de Chubbie omhoog te laten komen vaak knallen ze voor de kant nog op de Chubbie na de laatste slack. Bij deze vorm van vissen, is het zaak dat tijdens de slack je lijn slap blijft, in tegenstelling tot het andere slacken daar moet je lijn strak blijevn. Waarom een slappe lijn , de vissen die ik zo op deze manier heb gevangen hadden de Chubbie geslikt lees heel goed gehaakt. Veel aanbeten op deze manier komen met de slack, en wat ik al eerder beschreef als je het speedspinnen weer start begint je Chubbie opeens te zwemmen. Een hele rare gewaar wording met een hele leuke visserij.

26 April, 2009 Toegevoegd door de John