www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Baby twister Jerk

Naam Jerk : Baby Twisterjerk
Naam bouwer : Herwin Prins van www.twisterjerks.nl
Forumnaam Bouwer : Herwin
Lengte Jerk : 9 cm zonder staart
Hoogte Jerk : 3 cm
Dikte Jerk : 1,9 cm
Gewicht Jerk : 35-40 gram
Actie : Langzaam tot nerveus, kort tot middel lange glide afhankelijk van de visser
Ratel : Nee
Foil : Nee
Materiaal : Gegoten Kunststof
Laklaag : Goed
Type : Glider met wat hybride trekjes.
Diepgang : 5cm tot 80cm
Gewenst Watertype : Polderwater, cultuurwater.

Minder geschikt : Sterk Stromend Water, Groot Open water.
Prijsindicatie : 25 euro
Advies dregmaat : Maat 2, Gamakatsu Treble 13.
Advies Splitringen : Gamakatsu maat 4.
Advies onderlijn : 40lbs titanium of 80lbs fluorocarbon.

baby tj

Info:

De Baby Twisterjerk is een beetje een vreemde eend in de Twisterjerk familie, niet alleen omdat de jerk een stuk kleiner is, maar vooral omdat de jerk in tegenstelling tot de andere varianten twisterjerks van HP, minder vergevingsgezind is. Waar de andere Twisterjerks vrijwel geen last hebben van stroming en zeer vriendelijk in gebruik zijn voor beginnende jerkbait vissers, is de Baby Twisterjerk dat niet. Er zit een leerperiode aan vast, maar als je daar door heen bent, dan heb je een dodelijk stukje polderaas in handen.

Toen ik mijn eerste Baby Twisterjerk in handen kreeg was ik verbaasd over de afmetingen, maar deze jerk is ontworpen voor grote baars. Hoewel ik volgers van baars heb gehad, zijn het voornamelijk snoeken die er vol op knallen, en dan bedoel ik ook echt knallen!

baby tj geslikt

Goed onthaakgereedschap is een absolute must, niet zelden word het baitje volledig naar binnen gewerkt.

Hoe te vissen:

Middels “korte snelle tikjes”.

Wil men echt agressie uitlokken is dit de manier, als er zeer korte tikjes worden gegeven vanuit de pols, dan zal de jerk een korte glide maken en deze afsluiten met een wiebeltje. Wat een extra trucje kan zijn, is elke 5 a 6 meter een seconde of 2-3 de bait al wiebelend af te laten zinken. Regelmatig was trucje bij mijn gevangen snoeken de trigger voor een bijzonder harde aanval. Deze relatief snelle manier van vissen, is het meest effectief als je rietkragen, plantenbedden en dergelijke af wil vissen, de manier om dus snoek te zoeken en mochten ze missen of alleen maar volgen dan overschakelen op de volgende techniek.

Middels “Slacken”.

Waarschijnlijk de beste manier om elke Twisterjerk te vissen! De “Baby” is daar geen uitzondering op. Met wat loze lijn in het water ook wel “slack” genaamd, zal de Baby Twisterjerk heerlijk langzaam gliden, de manier om die ''HotSpots'' goed uit te kammen. Hotspots zoals bijvoorbeeld; lelie bladeren, overhangende takken of duikers. Als men iets wisselt in vissend tempo, kan het zo maar gebeuren dat de jerkbait ineens recht om hoog komt of naar beneden schiet. Juist deze onverwachte trekjes wil twijfelende vis over de streep trekken.

Zodra men genoeg ervaring heeft opgebouwd met de bovenstaande manieren, kan men ze naar hartelust deze technieken door elkaar gaan gebruiken. Bijvoorbeeld na de worp het eerste stuk middels “korte snelle tikjes”, dan een stukje al “Slackend”,weer gevolgd door een stukje middels “korte snelle tikjes”.

De Baby Twisterjerk is, in mijn ogen, DE ideale polder jerkbait; klein qua afmeting, licht qua gewicht, zeer mooi qua afwerking en het is een echte Twisterjerk; dus met een ingebouwde vreselijk goede vangkracht, wat wil men nog meer?

Roy Simons
       

12-Aug-2012 10:18 PM Toegevoegd door John