www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Spro - BBZ 6" (slow sink)

snoek

Of dit aasje nog een testverslag nodig heeft, denk ik zelf haast niet. Ik heb al die tijd dat ik dit aasje in mijn bezit had, er vertrouwen in gehad.
Het meest wonderbaarlijke van dit alles is, dat het ruim een jaar heeft geduurt eer dat ik de eerste vissen er op ging vangen.

De BBZ heeft vele zwemuurtjes gehad in diversen soorten wateren, en levert zijn vissen overal wel op. Alleen aan het type water moet je de visserij van dit aasje wel aanpassen. Maar deze bait is zo makkelijk te vissen dat dat geen probleem mag zijn.

De prijs van net geen 20 euro, is misschien wat aan de dure kant voor een fabrieks bait. Voor een goed vangende bait wil ik dat er best wel voor betalen. Het enigste nadeel is wel de lak die is heel snel van de BBZ af, en er kan wat lak tussen de scharnier punten zitten. Waar de BBZ in het begin wat moeilijk en stroef beweegt en zwemt, dit probleem is zo verholpen na een paar keer vissen.
       

De BBZ versie die wij van het viswereld team vissen is de 6" slow sink versie. De slow sink heeft een mooi stil hang moment van 2 a 3 seconden, de floating komt te snel omhoog en de fast sink zinkt te snel. Deze 2 hebben niet het stil hang moment hoe wij het graag zien, want het moment van even stil laten vallen leverden ons de meeste aanbeten op.

bbz

Wij vissen de BBZ op een hele simpele manier, dat is meestal gewoon in een strak tempo binnen draaien snel of langzaam. En we laten hem dan af en toe stil vallen, en na 2 a 3 seconden draaien we hem weer binnen.

De BBZ hebben wij ook jerkend gevist, maar op deze manier van vissen vond ik hem niet echt lekker vissen maar dat is een personlijke keus. Wij hebben jongens gesproken die hem enkelt maar jerkend deden vissen, en ook hun vissen er op vangen.

bbz snoek

Na een vakantie periode van 3 weken, en ruim 60 snoeken gevangen op de BBZ, ik kan niet anders zeggen dan dat de test geslaagd is. Het blijft een rare gewaar wording, tijden vang je er niets op en zo opeens begint het te lopen en vang je de ene na de andere er op.

3 (79K)

Al met al een bait wat vertrouwen uitstraalt, en als die begint te vangen dan ben je snel verslingerd aan deze bait.

Groet John

2 Oktober, 2011 Toegevoegd door John