www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Nieuw pr voor Grietha

snoek

Vandaag dus naar het forumdag water geweest voor 14-11-2009.

Het was fijn om te zien dat de waterplanten al flink aan het afsterven zijn. Toen we in de zomer er waren viel er niet te vissen, dat is gelukkig nu een stuk beter.

's morgensvroeg hebben we eerst een stuk afgevist. Ik miste een klein snoekje. Die klapje vol op de baby buster, maar bleef niet hangen.

John liep overigens al een stuk verderop en mistte de ene na de andere snoek. Ook zagen we flink wat snoeken jagen, maar die waren niet geinterresseerd in kunstaas.

Het was wel frustrerend om te zien hoe zelfs een snoek van ongeveer 70cm uit het water sprong omdat hij werd opgejaagd door een nog grotere snoek.

Grietha

Maar goed, we waren weer druk aan het genieten zo van de mogelijkheid om te vissen.

Toen ik bij de bocht aankwam die naar de parkeerplaats van de auto ging zag ik John staan met een kromme hengel. Dus ik gang maken zodat ik bij John kwam, maar hij had de snoek al op de kant. En onthaakt. 71cm groot was deze maar bloede als een rund. Dus gauw maar weer teruggezet in het water.

Bij de parkeerplaats was het tijd voor de koffie en een gevulde koek. Tussen de middag genoten we van een bakkie soep met brood. Hierna zijn we naar de grote stukken water gegaan om te vissen.

Jan

John mistte in een slootje wederom een snoekje en ik zag helemaal niets.

Totdat we langs een paadje liepen waarlangs een sloot was. Helaas stonden er veel bomen langs dat pad waardoor het niet eenvoudig was om dat water af te vissen. Maar op sommige plekken ging het toch wel. En weer was John de mazzelaar. Hij lostte een snoek. Na flink gemopper en nogmaals proberen zei hij tegen mij: Probeer jij het maar even.

Nou daar ging ik dan. Een beetje schuin ingooien en ja hoor, hangen. Het landen van die snoek viel niet mee. We hadden geen net bij ons, dus John kroop naar de waterkant om de snoek te kunnen landen.

Uiteindelijk lukte dat allemaal, snoek op de kant John, redelijk nat geworden, maar goed. Dat hoort er allemaal bij als je een nieuw PR te pakken hebt.

Nieuw pr 97cm

Bij het nameten bleek deze snoek 1 cm voorbij mijn mijn oude PR te zijn. Mijn PR ligt nu op 97cm.

YES. Ik blij. Ik zat al te mopperen op het water dat ik er nooit wat vang en nu vang ik eindelijk een snoek, is het gelijk een PR.

Hierna kon ik het niet meer opbrengen om serieus te vissen. John en Jan bleven het proberen en ach, ik ook wel. Maar echt serieus was ik er niet meer mee bezig.

Groetjes Grietha

1 November, 2009 Toegevoegd door de Webmaster