www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Weer veel baars gevangen.

snoek

Nadat wij gisteren leuk gevangen en beet hadden gehad op de jerk-combi, sloeg bij ons een beetje de twijfel toe gisteravond.

Wat gaan we doen :
Snoeken met de jerk-combi
Baarsvissen
Snoeken met de jerk-combi
Baarsvissen

We besluiten in de ochtend de beslissing te nemen wat we gaan doen, uiteraard weer veels te laat op bed.

En wat nog veel erger is, veels te vroeg ging de wekker. We waren toch wakker nu dus er maar uit, standaard ochtend ritueel en we zijn klaar voor vertrek.
       

We besluiten toch om op baars te gaan vissen, Grietha wil die baars stek wel eens zien van verleden week, de auto word ingeladen en we kunnen op weg. Al vrij snel komen we aan op de plek, de auto word geparkeerd en we maken ons gereed om te gaan vissen.

De eerste worp mis ik al een baars op de Ondex, en ook Grietha krijgt aanbeetjes op de spinner. Na een klein kwartiertje hebben we 6 baarzen gevangen, Grietha mist jammer genoeg nog een snoek. Deze laat zich eigen niet meer zien en we besluiten naar de andere kant te gaan.

Na een kleine autorit komen we aan op de andere plek, al vrij snel weten we hier allebei baars te vangen. De aanbeten worden minder, bij Grietha vallen de aanbeten helemaal stil. Ik zelf krijg zo af en toe nog een aanbeet, dan uit het niets een harde beuk het lichte hengeltje en niet veel later mag ik een baars van 31cm landen.

baars

Grietha weet nog een baars te vangen, we vissen een t-splitsing af, Grietha loopt door ik zelf maak nog 1 worp op de splitsing en wederom een harde beuk op de hengel. Ditmaal is het een snoek van 66cm die zich vergist heeft in de Ondex spinner. Na een leuke dril is gereed voor de landing, dit word weer een buiklading op deze stek i.v.m. de hoge kanten. Alles gaat goed snoek op de kant, spinner zit diep, Knipex erbij, foto en ze mag weer zwemmen.

snoek

We maken even de tussenstand op, we hebben nu 16 baarzen en 1 snoek gevangen niet slecht en we zijn nog maar net begonnen. Een andere stek word even aan gedaan, daar hebben we laatst ook leuk gevangen, ik weet op de beruchte stek niks te haken. Grietha heeft wel een schooltje baars gevangen, die vangt in korte tijd 4 baarzen achter elkaar.

De baars lijkt op deze stekken op te zijn, de tussenstand is nu 26 baarzen en 1 snoek en de aanbeten blijven uit nu.

Zullen we stoppen zeggen we tegen elkaar, of gaan we nog even naar baarsstek nr. 3, het besluit om naar stek nr. 3 te gaan is zo gemaakt. Grietha weer op stek nr.3 al snel de eerste baars te haken, ook ik weet al vrij snel een mooie baars te vangen daar. Onder een duiker vandaan weet ik een mooie baars te haken met een mooie kleur en tekening op zijn lijf.

baars

baars

Na deze vangst, drinken we op ons gemak even wat en besluiten wat we gaan doen. Het besluit staat vast, we vissen nog 1 hoek af, dan gaan we richting de auto en naar huis. Ondertussen neemt Grietha nog een sfeerplaatje van het water :

sfeer

Bij de volgende stek aangekomen melden de eerste baarzen zich al vrij snel, bij Grietha blijven de aanbeten helaas uit. Maar bij onze laatste worp weten we allebei tegelijk een baars te haken. We zetten dit moment even vast op de gevoelige plaat.

baarzen

En we vinden het genoeg het is tijd om naar huis te gaan. Met een eindstand van 37 baarzen en 1 snoek geen verkeerde visdag, allen de vangsten waren niet echt eerlijk verdeeld. Ik 27 baarzen en een snoek, Grietha 10 baarzen, we hebben beide weer genoten van het vissen en daar gaat het toch om.

Groet John

3 Augustus, 2011 Toegevoegd door de Webmaster