www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Rattentijd!

Doordat John gordelroos heeft voelt hij zich al dagen niet super. De vrijdag en zaterdag had hij geen zin in vissen en ik vond het ook wel best. Een beetje omkneuteren in huis is ook wel eens lekker. Vandaag had John na het wakker worden zoiets van: ik voel me een stuk beter. Ik ga zo vissen, ga je mee. Dus het plan was gemaakt.

Telfoon: mijn schoonvader: zijn jullie thuis dan komen we een bakkie doen. Dus dat maar even voor laten gaan. nadat zij weer weg waren gingen we verder met de voorbereidingen. Brood en drinken mee. Aas bepalen (ik dacht als er jonge eendjes zijn dan moet ik met de iggie streamer vissen). De iggie streamer is een paars roze witte streamer die ik al tijden in mijn bezit heb. Ik heb er vaker mee gevist en altijd heb ik aanbeten die ik weet te lossen. Het ding levert dus aan de ene kant plezier op maar ook frustratie (&^%$%^$#$#@$%^^* weer los).

iggie ratjes

Het is de rechtse op deze foto. En toch gaat hij altijd mee en ook altijd aan de speld. Ook nog even de juiste outfit aan en dan kunnen we.

Het plan was een klein rondje in de buurt. Op het eerste water na een viertal worpen schrik ik me rot want de rat wordt gepakt, maar zoals gebruikelijk los ik de snoek. Maar goed in mijn hoofd begint het al op de melodie van Hammertime (you can't touch this - MChammer .... Rattentijd.... tadadadaa Rattentijd.... We lopen en vissen verder. Op een plek waar we al tijden niet meer een snoek hebben kunnen landen gooi ik vanaf mijn vaste plekje in. John pakt altijd een plekje verderop.

En ja hoor, de derde worp is het hangen. De dame vecht hard en blijft diep. Ik roep: John, ik heb er een. En in mijn hoofd gaat het.... tadadada it's rattentijd, tadadadaa. Het duurt even eer john bij me is en ik heb al gezien dat het een 70'er is. Na de landing en het onthaken mag deze op de foto.

snoek 73cm

De foto wordt gedeeld op facebook. Ik ben zo blij dat het eindelijk is gelukt een vis op de iggie rat.

Rattentijd!

John gaat nu ook voor de rat en dat werkt. Een eindje verderop heeft hij 2 aanbeten, maar die worden gelost.

Rattentijd!

Weer een stuk verder is het wel hangen voor John. Een klein maar dapper snoekje is vol voor zijn rat gegaan. Gelukkig, John ook niet voor niets op pad geweest. Bij een zitje gaan we even zitten en puffen het uit. Het is intussen knap warm geworden nu de zon doorgebroken is. De wind verkoelt niet echt. Na het broodje en wat drinken gaan we verder. Op een plekje langs de waterkant in het hoge gras bij wat pompebladen pakt John weer een snoekje. Deze is ook vol er over heen geschoten. Dat wordt knipwerk. Via de kieuwdeksel wordt het grootste deel van de dreg geknipt en via de bek het andere deel. De dreg wordt verwijderd met de tang en de vis mag ook gelijk weer zwemmen.

Een stuk verderop gooi ik ver in en ik zie hoe de rat wordt gemist en ik zie hoe de rat weer naar me toe komt en plots zie ik hem niet meer. ik sla aan en ja hoor, hanger. Deze zit net voor in het bekkie gehaakt. John tikt hem los en de snoek zoekt de diepte weer op. Rattentijd!

We vissen nog door, maar weten niets meer te haken. Vervolgens gaan we richting huis. Af en toe vissen we nog water af wat op ons pad ligt, maar we vangen niets.

Dan bij het laatste watertje, John loopt een eindje verder en ik gooi al in. 2e worp: Rattenntijd! ik bedoel: Hanger!

Ik zag zo van links een snoek op de rat afsperen en er vol over heen schieten. Rattentijd!

Bij de kant blijkt dat ook dit knipwerk te worden. Intussen is er een bijdehante man bij ons komen staan. Sterke verhalen over grote snoek die meerkoetjes eet worden verteld. John vist verder (hij heeft intussen de dreg vervangen en de weerhaken geplet en ik kan ook weer vissen.

We weten hier niets meer te vangen en beginnen aan de laatste meters naar huis.

Een mooi rondje is het geweest. Rattentijd!

Groetjes,

Grietha
       

30-Jun-2013 08:43 PM Toegevoegd door John