www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zaterdag 29-05-2010

snoek

Eindelijk is het zover. We mogen weer met kunstaas vissen. Dus... gisteravond de spullen klaargezet, de voorbereidingen voor het eten getroffen. Dus op tijd (nou ja op tijd) naar bed en de wekker op 6 uur gezet.

Voor de verandering vanmorgen, toen de wekker ging, geen probleem met het uit bed komen. Dus al vrij vlot zaten we aan de koffie. Lekker op ons gemakkie wakker worden, de auto inladen en op weg naar de plek waar zou moeten gaan gebeuren.
En dat viel wat tegen, op veel plekken heel veel riet. Dus weinig plek om van de kant te vissen. Het eerste stuk was ook helemaal niets. John zei na een half uur al: "Volgens mij hebben we een verkeerde keus gemaakt en hadden we toch met de boot weg moeten gaan". Ik dacht, ik zeg maar niets...
Op een ander water kreeg John dan toch zijn eerste actie. Een 80'er snoek had de freestyler vol genomen, maar lostte vreemd genoeg. Niet lang daarna had John een misser.
       

Hier lag dus snoek, en dat bleek ook wel. Ik haalde de Heuker koi binnen en zo opeens zwom die weg en begon de slip te gieren. Een snoek van rond de 60 had zichzelf gehaakt aan de dreggen. Beide dreggen zaten in de rug. John heeft deze snoek bevrijd bij de kant en de snoek kon weer verder zwemmen.

Niet lang daarna tijdens het binnenhalen van de Heuker zie ik niet ver onder de kant hoe een snoek omhoog komt en de Heuker mee neemt de diepte in. John was bezig met het verwisselen van zijn onderlijn en zag mijn hengel krom gaan. Hij kwam er snel aan. Ik zei al meteen tegen hem: "Deze mag je niet lostikken hoor". De flinke snoek wilde niet geland worden en probeerde keer na keer weer weg te komen. John en ik hadden allebei de bibbers uit angst dat we deze zouden verspelen. Uiteindelijk lukte het toch om haar op de kant te kijgen.

Onthaken en meten. 96cm zeg ik tegen John. Die zoiets had van: 96?????
Tja, meer kon ik er toch echt niet van maken.

snoek 96cm

Hierna moest ik toch echt even tot rust komen. John ging verder met vissen. Ik wachtte wel op mijn gemakkie want ik was al mijn concentratie kwijt. Als ik ging vissen zag ik nog steeds die aanbeet voor mij.

Hetzelfde stukje water zijn we weer terug afgelopen. En eindelijk had John succes.

snoek op de nillie

Binnen het kwartier hing de volgende al bij John aan het aas:

snoek op de nillie

Hé, hé. Allebei 2 snoeken in 2,5 uur tijd. Tevreden liepen we terug naar de auto. Vlakbij de auto wilde John het nog even proberen in een stukje water en bij de 2 worp kwam een snoek uit de diepte en greep wederom John's kunstaas. Mooie aanbeet van een mooie snoek van 72cm.

snoek op de nillie

Bij de auto aangekomen was het tijd voor een gebakken eitje op brood. We zijn daarna nog een ander water af gaan vissen. Hier ving John de 4e snoek van de dag. Een mooie 60'er ging weer vol voor de Nillie.

Hoewel we hierna nog hebben doorgevist wilde het niet meer lukken. Het was bovendien knap warm geworden. Dus namen we het besluit dat het mooi geweest was voor vandaag. Ik had 2 snoeken op de Heuker koi en John had 4 snoeken op de Nillie.

Groetjes Grietha

29 Mei, 2010 Toegevoegd door Grietha