www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

De "Stek"

snoek

Gisteravond het plan opgevat om vandaag te gaan vissen, op snoek wel teverstaan.

Er zat mer nog steeds 1 ding dwars een geloste en gemiste snoek 2 weken geleden op een polderwater hier in de buurt.

De wekker werd niet gezet ik zou toch wel weer vroeg wakker zijn zodat ik vroeg op pad kan gaan.

Het gebeurde dus andersom, ik was voor de verandering een keer laat wakker, ook wel een keer lekker maar de bedoeling was het eigenlijk niet.

Na op het gemak te zijn wakker geworden, word er nog een bak koffie gedronken en word er een kunstaas keuze gemaakt.

De aasjes die het moeten gaan doen vandaag : BBZ 6inch, Twisterjerk van HP, SM Striker, Jerkcombi
       

Voordat ik op pad ga op de Harley, bedenk me eigen dat het daar best hoge kanten zijn en besluit op het laatste moment om toch maar mijn lieslaarzen aan te trekken.

De lucht betrekt een beetje en ik druk voor de zekerheid nog een extra trui in mijn scooter zadel en we kunnen op weg naar het water.

Na een ritje van een kleine 10 minuten kom ik aan op de zaak waar ik werk, ik parkeer de Harley op zijn vaste stek zo als altijd. De hengel word in orde gemaakt en we kunnen beginnen met vissen, de eerste stukken worden afgevist, geen enkele aanbeet weet ik uit te lokken van mevrouw of meneer snoek.

Hoe dichter ik bij de stek kom van 2 weken geleden hoe gretiger mijn drang naar snoek word, ik besluit alles over te slaan en gelijk door te lopen naar de "stek"

De Twisterjerk van HP passeerd meerde malen de "stek" ook de jerkcombi gaat er meerdere malen overheen, helaas oma is niet thuis vandaag. Beetje terleurgesteld loop ik door naar een andere stek daar weet ik al vrij snel een snoekje van 50 cm op de BBZ te vangen, deze word in het water onthaakt.

Ik vis heel de polder sloot nog af, weet niks meer te haken en besluit weer terug te gaan richting mijn Harley. Ik loop op mijn gemak terug en rook een peuk, ik kan linksaf richting de Harley of rechtdoor om nog even de "stek" af te vissen met de BBZ.

Besluit is snel genomen ik loop rechtdoor, daar aangekomen neem ik de stek nog een keer in me op. 2 weken terug kwam ze van links onder het groen vandaan!

De

Zou ik een uur geleden verkeerde worpen hebben gemaakt, alles passert mijn gedachten. Mijn peuk is op, de eerste worp word aangezet. Iets te haastig gegooit snel afremmen en snel binnen draaien voor ik vast zit in het groen. Alles gaat goed met de versnelling geen groen aan de haken, terwijl ik iets langzamer draait komt er van links een schim. En voor ik het weet is de BBZ verdwenen en sta ik met een kromme hengel, een grote snoek laat me alle hoeken zien van dat stukje water.

Waterplanten hangen aan mijn onderlijn, ik moet een stukje omlopen om de snoek goed te kunnen landen. Alles goed goed, ze neemt nog een run en lost zo de waterplanten van de onderlijn. Snel een paar foto's van de snoek in het water en dan kan ik haar landen.

snoek

snoek

Ik er niet bij om te landen ik stap met 1 been in het water zodat ik haar kan pakken, sh*t met de verkeerde laars die is lek. Het water stroom rijkelijk naar binnen, maar ik heb de snoek bij het handvat, ik ga op mijn knieeen zitten zodat ik haar beter kan pakken en dat was dus natte poot 2.

Ze is op de kant, ik trek de laadklep open BBZ helemaal achterin snel kniptang erbij en knip de buikdreg los staartdreg is ook zo los. Ik wil haar meten maar meetlint ligt nog thuis, snel langs de hengel plek markeren dat meten we thuis wel na. Ik schat de snoek op net niet net wel een meter, maar daar komen we thuis wel achter.

Een foto maken op deze kant gaat niet lukken, ik gok er maar op dat de foto's in het water mooi geworden zijn. De release duurt een tijdje ze heeft alles gegeven in die paar minuten, ik hou haar vast bij haar staart en maak nog een foto. Het toestel heeft nog niet geklikt of ze geeft een stevige staartslag, en zwemt weg. De staartslag was heftig ik was zeiknat en zat onder het kroos.

release

Zeiknat en voldaan steek ik nog een peuk op en ruim de zooi op, ik maak nog een foto van de landingsplek van de snoek.

de

Het is wel genoeg geweest nu, ik loop naar mijn Harley en rij in de stromende regen naar. Wederom een nat pak als ik thuis kom maar dat boeit me niet 2 top uurtjes gehad in de polder. Thuis word de BBZ weer aan de hengel gehangen om zo het markeringspunt terug te krijgen en we komen uit op 91cm. Op de lengte van de snoek had ik me aardig verkeken, door dat ze zo dik was leek ze veel groter. Maar mij hoor je niet klagen ben zeer blij met deze poldersnoek.

Groet John

28 Augustus, 2011 Toegevoegd door de Webmaster