www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 28-02-2010

snoek

Vanmorgen wilden we eigenlijk nog even vissen maar er werd storm en regen voorspelt, dus.... dan maar geen wekker zetten en maar kijken hoe de dag zou verlopen.

Wakker geworden, geen wind te horen. Het zal toch niet dat ze er weer helemaal naast zitten.

Beneden aangekomen en gelukkig, het regent buiten. Mooi, goed gegokt vandaag.

Later laat de buienradar zien dat het toch wel droog gaat worden dus, alsnog de spullen bij elkaar pakken en op naar het viswater.

We staan nog niet goed en wel aan de waterkant of het begint al weer te regenen.

Wat ons wel opvalt op dit water, ondanks de strenge vorst staan hier nog waterplanten.
           

We staan er nu toch dus vissen maar. Het eerste watertje levert John een misser op. Het tweede watertje is het feest voor John. Op een kort stukje pakt hij er 2 achter elkaar. Eerst een van 44 cm, die meteen weer terug het water in mag en vervolgens een van 58cm.

58cm

Bij mij wil het nog niet zo lukken. Maar ondanks het aanbod van John voor ander aas wil ik met de witte Heuker blijven vissen. Ik had me voorgenomen deze hele dag met de heuker te vissen dus dat doe ik dan ook. Op een gegeven moment loop ik een stuk vooruit. John dacht dat ik het al zat was, maar ik had zoiets van ik ga even valsspelen. Op het door mij beoogde water begin ik weer te vissen, Behoedzaam langs de waterplanten en John is er inmiddels bij komen staan.

Hij ziet hoe een snoekje van 51cm uit de planten schiet en mijn Heuker te grazen neemt. De aanhouder wint!

51cm

Vervolgens vissen we verder en bij een stuk water waar nogal veel planten staan maak ik iets mee wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. Ik gooi mijn heuker aan de overkant in het water en meteen schieten er 2 snoeken tegelijk op.

Beide mis ik, maar vol goede moed vis ik door en uiteindelijk heb ik dan succes. John is nog geconcentreerd aan het vissen dus die roep ik als ik de vis al onthaakt en gemeten heb. 44cm. John maakt er gauw een foto van.

44cm

Kort hierna besluiten we door te lopen naar ander water. Onderweg vissen we nog een slootje uit en ik heb meteen een misser. Deze snoek komt tot 3 keer toe achter de heuker aan, maar hij laat zich niet foppen. Terwijl de snoek met mij speelt en John daar op zit te letten pakt een snoek van 68cm zijn freestyler. Wat een dag!

68cm

Hierna lopen we door en bij het volgende water beginnen we weer vol goede moed te vissen. John heeft al weer succes. Een man die met de hond wandelt is getuige van hoe een snoek wordt gevangen. Hij stond al eerst bij John, toen bij mij en vervolgens weer bij John te kijken. Nadat de snoek was ontdaan van het aas wat dwars in zijn bek zat kon deze worden gemeten. 75cm en de buik goed vol.

75cm

Hierna was het weer mijn beurt. Van onder een bruggetje klapte een snoek van wel 38cm (en mijn pr voor dit jaar: kleinste snoek) vol op de heuker.

38cm

Vervolgens had ik bij een duiker een dejavu ervaring. Daar zit een hele dikke en grote snoek die ik al meerdere malen heb gemist. Ook vandaag. De eerste worp doet allerlei speldaas wegschieten, de snoek gaat over tot de aanval terwijl mijn aas op de kant is, dus nogmaals ingooien. De snoek volgt maar hapt niet. Hierna zie ik hem niet meer terug. Ook John ziet hem niet terug.

We besluiten terug te lopen naar de auto en zien dat de man die John's 75'er gevangen zag worden nu ook probeert vis te vangen. Vervolgens probeer ik nog de ene snoek te vangen maar ik zie hem wel wegschieten, maar ook deze laat zich niet meer verleiden tot een aanbeet.

Op een stukje gras zie ik de eerste lentebloemetjes, dus pak ik de camera en maak er een foto van. Ik dacht nog: terwijl ik de bloemetjes op de foto zet pakt John zijn vijfde snoek voor vandaag en ja, ik loop naar John en zie dat hij een snoek heeft gevangen, een snoekje van 45cm hing aan de freestyler.

bloemen

Een stuk verder gooi ik mijn aas onder een boom door en vanuit de struiken langs de kant schiet een snoek op mijn aas. Mis. Nogmaals proberen door John en mij heeft geen effect meer. We zijn al bijna bij de auto als ik nog even een foto maak van John die er lekker verzopen bij staat. Hij had vergeten de jaszak goed dicht te doen waardoor zijn jaszak vol met water staat.

verzopen

Terug bij de auto lijkt het wat droger te zijn geworden. Ondanks dat we zeike nat zijn geregend heb ik wel een van de mooiste visdagen mee gemaakt. We hebben heel veel aanbeten gehad, John heeft er 5 weten te verzilveren en ik 3.

Groetjes Grietha

02 Maart, 2010 Toegevoegd door de Webmaster