www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Eindelijk weer een meter+

snoek

Vandaag stond er eigenlijk geen vissen op de planning. We zouden een rustdag houden aangezien we toch heel de week vakantie hebben en tijd genoeg zouden hebben om te vissen. Maar zoals altijd ben ik dus weer veels te vroeg wakker in het weekend. Na de nodige koffie en peuken ben ik het zat en besluit even een uurtje op baars te gaan vissen.

Na de nodige stekken te hebben aangedaan en nog geen baars te hebben gevangen loop ik door naar de laatste stek. En daar weet ik in korte tijd 7 baarsjes te vangen, het is genoeg geweest voor vandaag en ik ga naar huis toe.

De dag vordert gestaag, met allerlei klusjes . Voor we het weten is het al wat later in de middag, we praten wat en komen op het idee om vanavond even te gaan vissen. Maar waar? Ten eerste besluiten we wat te eten voordat we weggaan, terwijl Grietha bezig is met het eten speur ik google maps nog een keertje af.
       

Ik kom een mooie stek tegen en we besluiten daar naar toe te gaan. We nemen 2 spinhengels mee en de 2 baarshengeltjes. Na het eten word de auto ingeladen en we gaan richting het viswater, daar aangekomen de spullen in orde maken en het vissen kan beginnen. Voordat we beginnen zegt Grietha nog, ik ben mijn telefoon vergeten zal je net zien dat je een meter snoek vangt! We starten beide met de spinhengel, Grietha vist met de tandemspinner van Ondex, en ik zelf start met een groene toad. Al vrij snel hoor ik Grietha roepen dat ze een volger heeft, deze zet helaas niet door en laat zich daarna niet meer zien.

Ik wissel ondertussen de groene toad voor een witte en al vrij snel kan ik de eerste snoek landen van de avond. Deze word onthaakt en mag gelijk weer zwemmen. Een paar worpen later haak de tweede snoek van de avond, deze word in het water onthaakt en we gaan verder. Grietha komt op een gegeven moment naar me toe en zegt dat ze haar baarshengel gaat halen, ze ziet zoveel baars zwemmen dat ze baars wil vangen.

Terwijl Grietha naar de auto loopt, los ik nog een snoekje en weet er nog 1 te vangen een kleine held van een cm of 40 mag ook weer gelijk zwemmen. Grietha is ondertussen ook weer terug, ik vertel hoe en wat, en we vissen samen weer verder. We missen beide diverse vissen en lossen een paar vissen. Grietha vist de laatste hoek van het water af, en ik zelf loop door naar het volgende stuk. Op het beste stuk van het water ligt nu een meerkoten nest, ik laat het beestje met rust en loop een meter of tien door.

En ik begin de plek af te vissen, na een korte tijd is Grietha ook op dit stuk aan gekomen en begint het stuk ook af te vissen. Ik ben nu een meter of 30 van het meerkoeten nest verwijderd, maak een lange worp naar links, shit er staan we erg veel waterplanten hier langs de kant. Ik geef een laatste draai aan de slinger, er staat nog een meter lijn uit de hengeltop. Ik hef de hengel iets om de toad over de waterplanten heen te tillen. 1cm is de toad over de waterplanten, 5cm is die er overheen, bijna 10cm is die er overheen.

Opeens ontploft de lading waterplanten een grote snoekkop komt te voorschijn, de toad verdwijnt in de laadklep van de snoek. Ik hoor de bek hard dicht klappen, en ze draait naar rechts en neemt een run! Ik ben helemaal beduusd wat er gebeurt is, en Grietha staat met een zelfde soort gezicht als mij te kijken. Ik sta te shaken als een gek wat een aanbeet roep ik nog naar Grietha. Die heeft nu een ingesprekstoon in haar linkeroor wat ze stond ondertussen al naast me. Ik ben niet van de harde en korte dril, maar aan het formaat van deze snoek te zien was dat gewoon nodig i.v.m. de warmte. Na een korte harde dril kan ik haar landen. Ik zeg tegen Grietha dat is een hele mooie 90+ snoek, Onthaken is zo gebeurt meetlint er langs en Grietha heeft zoiets van John leg hem eens neer.

Dan gaat het meetlint er nogmaals langs en ze feliciteert me met de 101cm die ik net heb gevangen. Snel worden er foto's genomen en mag deze schoonheid weer terug in haar element, ze heeft enige tijd nodig maar dan zwemt ze weer terug naar haar stekje waar ze altijd al heeft gelegen.

101

101

101

101

We staan allebei nog na te shaken van deze snoek, we roken op ons gemak een peuk. En houden de plek even in de gaten of alles wel goed gaat en dat ze niet terug omhoog komt. Alles gaat goed en besluiten verder te vissen. Bij mij gaat alles op de automatische piloot, ik heb een top avond zo. En eindelijk kan ook Grietha haar eerste vissen van het nieuwe seizoen landen, 2 kleine baarzen zijn voor even de hare.

baars

baars

Op het einde van het water besluiten we al vissend terug te gaan naar de auto. We passeren de stek van de 101cm, we kijken nog eens goed of alles goed is gegaan. We zien haar niet meer dus alles is goed met haar en we lopen met een gerust hart door naar de auto. Op de terug weg missen we nog diverse vissen, bijna op het einde haakt Grietha nog een leuk baarsje deze mag na het onthaken gelijk weer zwemmen.

Grietha maak de laatste worp en lost een baarsje, nu is het genoeg geweest. We stoppen ermee het is een top avond geworden.

P.S Grietha thnx voor de steun en hulp bij de dril en alles erom heen, deze 101cm is ook jouw metersnoek. Nogmaals bedankt lieverd.

John

31 Mei, 2012 Toegevoegd door John