www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Seizoens opening

snoek

Vandaag was het eindelijk dan weer zover, er mag weer gevist worden met kunstaas. Na 2 maanden van klussen in en rond om het huis mogen we weer. Gisteravond nog de wel bekende laatste puntjes op de i gezet . Kunstaas dozen worden nog eens nagekeken, onderlijnen worden nog een keer gecheckt.

En na dit gebruikelijke ritueel waar gaan we heen, het beoogde water wat op de planning stond is helaas afgevallen. Dus we hebben besloten om naar een bekend water te gaan waar we al vaker hebben gevist, en gokte erop dat het er niet te druk zou zijn met andere vissers.

Veel later dan de planning was lagen we op bed, en nadeel ervan was ook dat we s'morgens ook later uit bed waren dan de bedoeling was. Nu we toch later waren alles op het gemak aan gedaan, op het gemak wakker worden. En na nog een laatste bak koffie de auto ingeladen. En op ons gemak aan naar het viswater gereden.
       

Bij het water aangekomen, laarzen aan kunstaas aan de speld en we kunnen op pad. De eerste 2 waters kunnen we overslaan, heel veel riet langs de kanten. We kunnen niet bij de kant komen om te vissen. Een beetje teleur gesteld lopen we door. Bij het volgende water aangekomen, beginnen we met vissen. Grietha start deze dag met de Koi Heuker en ik zelf start met een nieuw aasje de Vana12 van John Jerkbaits.

Vele worpen worden gemaakt, op de bekende stekken zijn de snoeken niet thuis lijkt het wel. Op sommige plekken zien we genoeg speldaas, maar de snoek heeft geen interesse in onze aasjes.

We slaan een stuk water over en lopen door naar de volgende plek, ook hier worden weer vele worpen gemaakt. Ook hier veel speldaas maar ook hier geeft de snoek geen aandacht aan onze aasjes.

De twijfel slaat nu toch een beetje toe, verkeerde aasjes of hadden we toch onze baarshengels mee moeten nemen. We vissen stug verder, we wisselen nu vaker van kunstaas. Vele worpen worden nog gemaakt en we wisselen nogmaals van kunstaas. Dan uit het niets word de Vana12 opeens gegrepen, omdat mijn aandacht een beetje was verslapt sla ik deze aanbeet compleet mis. Ik maak snel nog een worp en krijg nog een tweede kans ook deze weet ik niet te verzilveren.

Oké baal er wel van maar ik heb gelukkig een aanbeet gehad, en dat hadden we al helemaal niet meer verwacht. We vissen dit stuk nog eens goed af, en met 1 van de laatste worpen weet ik eindelijk de eerste van de dag te haken. Een klein fel snoek is voor de Vana12 gegaan.

snoek

Na deze snoek vissen we beide fanatiek verder, vele worpen worden gemaakt. Kunstaas wissels worden gedaan maar weten geen aanbeet uit te lokken.

Wat gaan we doen, naar de welbekende plekken of naar een plek waar we al jaren niet geweest zijn. We kozen dus voor het laatste, ook daar was het hard werken voor een aanbeet die op de eerste stekken uit bleef.

Dan zo opeens sta ik op een plek, maak de eerste worp over een lelieveldje. Toad is er net over heen en word bruut gegrepen door een mooi snoekje. Drillen, onthaken, foto en terug ermee het was al aardig warm dus alles deden we sneller als normaal.

snoek

Na deze snoek maak ik nogmaals een worp over het lelieveld, en wederom een aanbeet van een fel snoekje. Deze word in het water onthaakt en we vissen verder.

Grietha gooit ook nog een keer over het lelieveldje, zij krijgt hier een volger maar deze zet niet door om toe te happen op de toad.

We lopen door naar een ander stuk water, we maken beide de eerste worp. En vrijwel direct kan ik aanslaan, een mooie 70er is even de mijne. Een foto momentje en ze mag weer zwemmen.

snoek

We vissen weer verder, bij een brug aangekomen maak Grietha de eerste worp. En vrijwel direct word de toad gegrepen. Ze slaat jammer genoeg mis, gelijk nog een worp er achter aan en hij valt de toad nogmaals aan maar laat vrijwel gelijk weer los. We balen allebei, dat deze niet doorzetten, want dan had ook Grietha van de nul af geweest.

Grietha vist fanatiek verder, ik las voor mezelf even een rust momentje in en ga op mijn gemak op een bankje zitten en rook een peuk.

Na ze het stuk heeft afgevist, kom ze erbij zitten en bespreken het strijdplan hoe we verder gaan. We besluiten richting de auto te gaan, en op sommige stukken nog een paar worpen te maken.

We vissen weer een bekend stuk water af, worp na worp word gemaakt maar helaas geen snoek is hier aanwezig. Uit mijn ooghoek zie ik een klein stukje bevisbaar water, ik loop er heen maak een worp langs het riet en een kleine snoek gaat vol voor de toad. Na een korte dril kan ik haar in het water onthaken, we vissen dit stukje nog uit maar weten jammer genoeg niks meer te haken.

We vissen het laatste watertje af voor vandaag, hier krijgt Grietha nog een volger. En meer dan dat zien we niet op dit stuk water. We besluiten dat het genoeg is geweest en lopen door naar de auto.

Bij de auto laarzen uit en we drinken even wat, en we bespreken de dag nog even. Het is een mooie ochtend geweest. Alleen waren de vangsten niet eerlijk verdeeld, morgen nog maar een poging wagen op een ander water. Er maar op hopen dat alles wel eerlijk verdeeld word.

John

26 Mei, 2011 Toegevoegd door John