www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Wisselbeker 2012

snoek

Zaterdag 24 November 2012 was het eindelijk weer zover, de dag dat er gevist gaat worden om de felbegeerde vw wisselbeker. Iedere deelnemer was er toch dit jaar op gebrand om de beker mee te nemen naar huis dit jaar. Iedereen was het erover eens, de beker gaat niet voor de vierde keer met Ben mee naar Almere.

Dat iedereen veel zin had bleek wel toen we de parkeerplaats op reden Harm en Herry stonden al te wachten, en Igmar stond een parkeeplaats verder. Grietha is er even naar toe gelopen en heeft Igmar naar de goede plaats geleid. Ook de boys uit Almere waren snel terplaatse, en ook Jan en André waren er vrij vlot. Ondanks de dikke mist iedereen mooi op tijd!!

De handen worden geschud, de eerste lach salvo's vliegen binnen 5 minuten al over de parkeerplaats heen. Onder het genot van een bak koffie worden de strijdplannen besproken, hoe en wat om Ben te vverslaan dit jaar.
       

Na de koffie vertrekt iedereen in de dichte mist na zijn of haar visplek. De boy uit Almere worden op de voet gevolgd door Harm en Herry. Grietha, Jan en André bevivissen eerst het brede stuk water aan het begin. Igmar en ik lopen door nar de buitenkant waar wij gaan beginnen.

De eerste aanbeten en snoeken werden al vrij snel gevangen in de koude dichte mist. Dat mocht de pret allemaal niet drukken, er werd vrolijk verder gevist. Op een gegeven moment kregen we ook te horen dat Harm zijn eerste Bosdijk snoek heeft gevangen, na 2 jaar blanken eindelijk de eerste snoek op deze dag!

De ochtend verloopt vrij snel, voor we er erg in hebben is het al tijd voor de lunch. Het gasstelletje word aangestoken, en de blikken knakworst worden op gewarmd. Onder het genot van een broodje worst en een flesje bier of fris, komen de sterke verhalen alweer boven. En wederom knallen de lach salvo's weer over de parkeerplaats.

Na de lunch vervolgd iedereen weer zijn weg naar het viswater, om te proberen om nog een snoek te verleiden. Vrij vlot weet ook Jan zijn eerste Bosdijk snoek te vangen en deze word op de gevoelige plaat gezet.

Vrij snel na dit moment horen we dat ook Herry zijn eerste Bosdijk snoek heeft gevangen. Mooiste van alles is het is nog de grootste van de dag ook!!!! Iedereen vist nog even verder, maar tegen drie uur is het mooi geweest, we stoppen ermee.

Het is weer tijd voor de welbekende VW-Aprévis

We drinken een biertje of een blikje fris, de verhalen komen weer los. En zo praten en lachen we nog een tijdje na, en dan is het toch tijd voor de prijsuitreiking.

Herry gaat er dit jaar vandoor met de beker en mag een keuze doen uit een aantal pluggen/jerkbaits/softbaits. Nadat Herry zijn keuze heeft gemaakt, mag de rest van de groep een keuze doen. Na dit ritueel, praten we nog even na met zijn allen. Maar dan is het toch tijd om afscheid te nemen, de handen worden geschud en de volgende afspraken worden onderling alweer gemaakt.

Tegen de klok van half vier, als we iedereen hebben uitgezwaaid. Rijden we samen met Jan, van de parkeerplaats af richting huis. Bij afslag Dordrecht haalt Jan ons nog even in, we groeten elkaar en wij gaan richting Ridderkerk. Om kwart voor vijf komen we moe maar voldaan thuis, van een toffe dag vissen.

Bij deze wllen we iedereen bedanken voor deze gezellige dag, een dag met een lach letterlijk en figuurlijk! Daar doen we het toch allemaal voor, en volgend jaar......... Doen we het gewoon weer over, nogmaals dank en tot volgend jaar.

Hier onder het foto verslag, ben heel de volgorde vergeten er is zoveel gebeurd deze dag dus dan maar op deze manier.

Groet,

John en Grietha

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

wisselbeker 2012

28-Nov-2012 10:04 PM Toegevoegd door John