www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 24-10-2010

Vandaag ondanks de regen er toch even op uit getrokken, na een drukke week voor mij met CNW en een proefdag draaien. En een drukke werkweek voor Grietha wilde we vandaag toch even vissen.

Op de planning stonden een viertal waters hier in de buurt, nadat we vamorgen eerst een stuk van de start van de F1 hebben gezien zijn we op pad gegaan.

Bij het water aan gekomen, laarzen aan jassen aan en we kunnen beginnen. Het water lag er toch niet zo bij as we verwacht hadden, er stonden meer lelies dan we eigenlijk hoopte.

Hier en daar een klein inhammetje waar je je jerkbait doorheen kon halen, de eerste worp mis ik al direkt een mooie 70er. Maar deze wil niet nog een keer toe happen op de de Shot Hybride, na deze misser lopen we verder naar een andere kom.
       

Daarna weet ik al snel een dapper snoekje van een cm of 30 te haken deze mag zonder foto weer zwemmen. Nog geen tien worpen later weer een held van een cm of 30 is vol voor de Shot gegaan. Ook deze mag zonder foto weer zwemmen, en het lijkt wel vlaggetjes dag want nog geen 5 worpen later knalt deze kleine held op de Shot. Snoek nr.3 is een feit voor mij.

snoekje

Ik bied Grietha aan of zij met de Shot wil vissen, maar dat weigert ze. Ze blijft stug door vissen met haar eigen aasjes. We vissen nog mooie stukken water af maar helaas geen aanbeet meer weten uit te lokken. Op een gegeven moment komen we uit bij een mooie kom en via een klein slootje staat deze weer in verbinding met een andere kom. We besluiten er beide 1 voor onze rekening te nemen en uit te vissen.

Mijn eerste worp langs een lelieveld, levert een harde aanbeet op de Shot is bruut gegrepen door een gulzige 70er.

snoek 70cm

Na deze snoek bied ik Grietha nogmaals aan om met de Shot te vissen, en na enig aandringen hangt ze hem dan toch even aan de speld. We lopen nu al vissend terug naar de auto maar we zien helaas geen snoek meer.

Bijna bij de auto aangekomen passer ik de plek van de eerste misser die morgen. De 70er is nog thuis, ik hang een Fox Shad aan de speld en vertikaal een beetje voor neus. Tot 2 keer toe pakt ze de shad maar weet helaas de dreg te ontwijken. We besluiten om door te rijden naar een ander water, na een rit van een kleine 5 minuten zijn we daar. Hengel uit de auto en vissen maar, het eerste water lever niks op. Het tweede water klapte een snoekje van 45 cm vol op de Shot.

Op dit water zien we ook geen aanbeten meer, en we besluiten nog 1 water af te vissen en dan naar huis te gaan. Na een langdurige rit van jawel 2 hele minuten, komen we aan bij het water. Hengels pakken en we kunnen weer, het eerste gedeelte zien we helemaal niks. Het water lijkt wel een spiegel zo glad als het erbij ligt.

Op het andere stuk aan gekomen besluit ik om de kanten af te vissen, Grietha neemt de kant voor haar rekening met een duiker als snoeken schuilplek.

Het duurt niet lang of ik hoor een kreet van af de linkerkant "HéHéHé eindelijk" Na een korte drill kan ik de snoek voor Grietha landen een dapper snoek is vol voor de Mini Darter gegaan. Zo fel dat die tijdens de aanval de Darter en een plantenbed meenam zijn kop zat verpakt in de waterplanten.

snoek 60cm

Na deze snoek werpen we nog een paar plekken uit, en belsuiten dan om naar huis te gaan het is mooi geweest voor vandaag. De vangsten niet helemaal eerlijk verdeelt maar gelukkig wel allebei snoek gevangen.

Groet John

24 Oktober, 2009 Toegevoegd door de Webmaster