www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

KOUD!!!!

Gisteren hebben we niet gevist vanwege het weer, maar gisteravond zat ik toch met een gevoel van spijt. Heel de dag binnen gehangen en niets gedaan.

Dus boven de neopren handschoenen opgezocht want er moest gevist worden.

Vanmorgen eerst langzaam wakker worden en vistv kijken, daarna zijn we op pad gegaan. eerst langs de boot om handschoenen voor John op te halen. Daarna door naar een stek in de buurt. Man man man wat was het koud in de wind. Met die neopreen handschoenen had ik het snel gehad. Die geven geen warmte af of houden warmte vast dus ik zat al anel met ijskoude handen. Gelukkig had ik ook andere handschoenen bij me dus snel gewisseld. Het vissen viel met de kou zelfs in de luwte niet mee. Na elke worp was het de ogen schoonmaken en ook de lijn op de reel bevroor.

koud

koud

Toch had ik de mazzel om een snoek te vangen. Deze is maar even op de kant geweest. Snel onthaken en weer in het warme water er mee.

Een eind verder had ik een dapper snoekje onder de brug. Gelukkig loste ik hem vrij snel zodat de handen warm konden blijven. Vervolgens stonden we op een stuk vol in de wind. Mijn warme handen werden rap koud. John loste op dat stuk een flinke snoek. Een stuk verder was een stukje in de luwte waar ik even ben gaan staan om op te warmen. In en uit de wind was zo'n 10 graden verschil voor het gevoel dan.

koud

Op een volgend stuk mist John tot 2 keer toe een snoek. Ik loop achter John en zo waar, ik los dezelfde snoek. We waren gelukkig al weer bij de auto, ik heb deze alvast aangezet zodat we konden opwarmen. John viste nog stug door, maar ik was het wel goed zat.

Laat het maar snel een graad of vijftien worden. Ik heb het wel gehad met de kou.

Groetjes Grietha

25-Mar-2013 04:23 PM Toegevoegd door John