www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zondag 24-01-2010

gevaarlijk ijs!!!!

Vandaag kam Dorus even langs om te komen vissen.
       

Na een praatje gingen we op weg naar de eerste stek.
Normaal gaan we altijd eerst kijken of het water bevisbaar is, maar dit keer niet.
       

Dus toen we eindelijk in de kleding waren gehezen, het aas van elkaar hadden bewonderd en de hengels gereed was de teleurstelling groot toen we bij het water aankwamen.
                 

Daar sta je dan met je hengel aan de rand van het ijs. . . .
     

winter

Ja duuuhhh, als of we van plan zijn het ijs op te gaan.

gevaarlijk ijs

We zijn naar sloten gegaan die wel open lagen maar de snoek liet zich niet zien. John stelde voor om dan maar naar de stek van gisteren te gaan.

Dus... weer de auto in en op weg naar de het water. Vloeibaar water.

raad van elf

Daar aangekomen maar eerst een soepie en een broodje genuttigd en we gingen weer op pad. Het slootje van de misser van gister leverde mij dit keer wel de eerste snoek van dit jaar op. Eindelijk van 0 in 2010.

De snoek was geschept en had zich in het net rondgedraaid, dus toen hij eindelijk was onthaakt hebben we hem gauw weer teruggezet. Het bewijs dat er toch snoek zat was geleverd.

Nadat mijn Bochel weer was voorzien van haken (want de dreggen hebben we moeten knippen om de vis uit het net te krijgen), was het de beurt aan John en Dorus om vis te landen.

Helaas voor hen lukte dat niet, Dorus heeft wel een volgertje gehad. John een volger en een die de Rapper vol in de bek had maar losliet bij het aanslaan.

Tussen al het vissen door hebben we volop staan te praten. Ook nadat we waren gestopt hebben nog een poos staan kletsen. Vervolgens was het op weg naar huis, lekker bij de warme kachel opwarmen.

Het was een gezellige dag zo, ondanks dat we zo weinig snoek hebben gezien.

Groetjes Grietha.

27 Januari, 2010 Toegevoegd door de Webmaster