www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Baars, snoek en roofblei

snoek

Nadat ik gisteravond op de bank in slaap was gestort en veels te laat wakker schrok laat in de avond. Lag ik vannacht veels te laat op bed, en nog gekker was ik was weer extreem vroeg wakker. Van uitslapen dit weekend is dus ook niks gekomen. Half 7 vanmorgen zat ik dus al aan de koffie, en na de nodige koffie en peuken ben ik zo goed als wakker.

Ik besluit om maar even te gaan vissen op baars, ik heb een leuke ronde in gedachte. Snel worden er nog een 3 tal onderlintjes gemaakt en de spullen worden op gezocht en we gaan op pad.

De twijfel slaat toch even toe als ik de poort uit loop, zou ik toch maar naar dat water gaan...............

Maar ik blijf bij mijn besluit en loop toch door naar het water wat ik ingedachte had, daar aangekomen kan ik het eerste stuk niet afvissen i.v.m. de waterplanten.
       

Op het eind van dit water een mooi groot open stuk, de eerste 10 worpen weet ik 3 baazen te vangen en nog een aantal te lossen. Ik loop door naar het volgende water daar weet ik al vrij snel nummer 4 van de dag te haken, dit water vis ik zo goed en kwaad als het gaat af maar weet niks meer te vangen.

Op naar het volgende water, dat is een vrij groot stuk wandelen maar het is mooi weer dus dat maakt niet uit. Tijdens de voettocht passeer ik een mooie poldersloot. Hier hebben ik en Grietha nog nooit wat gevangen, en ik besluit toch maar is een paar worpjes te wagen, de eerste worp weet ik niks te haken maar krijg op die worp wel een 8 tal volgers van 20+ baarzen.

De tweede worp haak ik nr. 5 van deze dag :

nr. 5

Derde worp haak ik nr6 :

nr.6

De baars tellers staat al vrij snel op 16 stuks, ik ben stom verbaasd dat het vangen van deze rakkers hier zo makkelijk gaat. Elke worp wel een aanbeet, en soms meerdere aanbeten op 1 worp. Zo opeens vallen de aanbeten weg ik denk nog bij me eigen er zal wel snoek in de buurt zitten. Ik heb die gedachter nog niet laten passeren, en er klapt een snoekje van een cm of 40 op de Ondex spinner.

snoek

De mag weer zwemmen en ik loop een stukje door naar overhangende takken, de baars teller loop gestaag op voor ik het weet heb ik 20 baarzen gevangen. De overhangende takken leveren niks meer op, dan maar verder op een ander stukje weet ik er nog 4 bij te vangen. Baarzen teller staat op 24, ik denk ondertussen dat ik aan het dromen ben zo makkelijk dat het gaat.

Een ander vrij kaal stuk op dit watertje, levert me ook 3 baarzen op, teller staat nu op 27 baarzen en 1 snoek, ik ben verbaasd maar vis door. Ik loop even terug naar het begin, ik hoop daar nog 3 baarzen bij te vangen dan heb ik een mooi aantal van 30 stuks. En het lukt me binnen nog geen 5 minuten weet ik er 3 bij te vangen.

baars

baars

Opeens bedenk ik bij me eigen, de andere kant van dit water is het zelfde, smal, waterplanten en overhangende takken. Ik besluit om daar even heen te lopen via een kleine omweg door een natuur gebied.

Ik bewonder de omgeving en een aantal vijvers, ziet er baarsachtig uit maar weet helaas niks te haken. Ik ben op dat andere stuk water aangekomen eerste worp baars nr. 31 is een feit.

baars

De baars teller op dit stuk gaat ook weer als een speer, voor ik er erg in heb heb ik al 40 baarzen gevangen. Ben nog steeds verbaasd dat het zo makkelijk gaat vandaag.

Ik besluit het laatste gedeelte van dit water af te vissen en dan naar huis te gaan, als vrij snel haak ik nr. 41 van de dag. Na deze baars sla ik een gedeelte over, halverwege maak ik nog een worp. Harde aanbeet en ik zie iets van zilver weg schieten na een korte dril kan ik haar landen, een mooie roofbleitje van een cm of 30 is even de mijne.

roofblei

Oke denk ik bij me eigen het is genoeg nog 1 worp dan ga ik richting huis, ik werp spinner komt verkeerd neer maar word vrijwel direkt gepakt door baars nr. 42, na de foto mag ook deze weer zwemmen.

baars

De laatse worp, echt de laatse worp nu denk ik bij me eigen, ik werp de spinner valt voor de brug in het water. Na 3 slagen aan de molen een harde beuk op de hengel. Een flinke snoek heeft de Ondex2 te grazen genomen, het is harde dril op dit stukje water water. Brug, waterplanten en overhangende takken na een aantal minuten kan ik haar ik het handvat pakken. Ze zit stevig gehaakt in het scharnier, na het onthaken en de foto mag ze weer zwemmen.

snoek

snoek

snoek

Na deze snoek is het genoeg, met 42 baarzen, 2 snoeken en een roofblei een top ochtend. En tevens een nieuw pr qau aantallen vanaf de kant 45 stuks en drie soorten vis. De 25 minuten duurde voettocht naar huis doe ik op de automatische piloot, ik ben helemaal verrot. Hier en daar maak ik nog enkele worpen op diverse watertjes maar weet niks meer te haken. Maarja ik ben al meer dan voldaan.

Groet John

23 Juli, 2011 Toegevoegd door de Webmaster