www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

www.viswereld.nl 7,5 jaar

snoek

We schrijven Maart 2004 als de eerste plannen in me opkomen om een site te gaan maken over vissen. Na lang proberen en zoeken begint de site enige vorm aan te nemen, een simpel ogende site die in het begin voornamelijk over het karpervissen zou gaan.

Op 9 April 2004 word een domeinnaam aangevraagd en webruimte, rond de 11-04-2004 worden de eerste dingen op de site www.viswereld .nl geplaatst.

Na dagen van zoeken, schrijven en bouwen aan de site gaat viswereld.nl 22 April 2004 het grote World wide web op. De eerste reacties zijn positief op de site en dankzij deze reacties zetten we door met de site.

Al vrij snel word er besloten om er een forum bij te doen, zodat lezers zich kunnen aanmelden en mee kunnen praten over het vissen. Dit forum werd toen der tijd op een free host gedraaid. Dit beviel ons niet echt en vrij snel werd besloten om een eigen forum te bouwen in php.
       

Eind 2004 draaide het forum in php, lang hebben we hier niet van kunnen genieten binnen enkele maanden werd het forum gehackt. Met geen mogelijk kon er iets terug gezet worden, we waren ruim 5000 postings kwijt.

De lol om er mee door te gaan was aardig weg nu, maar na lang wikken en wegen toch besloten om door te gaan en door te gaan.

Na een kleine zoek tocht kwamen we uit op een gratis forum host van forumup.nl, voor ons een welkome oplossing in die tijd.

Het is eind 2005 begin 2006 als ik besluit om voorgoed de karperspullen aan de wilgen te hangen. Na diverse tegenslagen in de karpervisserij kan ik de moed niet meer op brengen om te karpervissen.

Al vrij snel begin ik met het vissen op snoek, diverse dingen uitgezocht via internet. De spinvisserij en de jerkbait visserij zouden het gaan worden. Met af en toe een uitstap naar de doodaas visserij.

Nu de visserij anders was, moest de site ook worden aangepast, dit gebeurde half 2006 en we waren helemaal over op de roofvis.

Het mooiste van deze overstap was toch wel, dat zelfs Grietha de snoekvisserij wel erg interessant vond. En na een paar keer mee te zijn gegaan en na de vangst van haar eerste snoek op 9 September 2006 was ze helemaal om.

En met haar vangst van 24 September 2006, een snoek van 87cm een nieuw pr voor haar die dag. Is ook haar eerste verslag op de site een feit.

Deze look van de site behouden we tot begin 2009, Maart 2009 staat de huidige look van de site erop. De snoekvisserij gaat door en de verslagen volgen elkaar sneller op als eerst. Er zijn zelfs testverslagen en een "how to do"geplaatst.

Het forum breid zich steeds verder uit, steeds meer mensen melden zich aan. De eerste forumdagen worden georganiseerd, vaak druk bezocht waar de gezelligheid de boventoon voert.

Forumdagen vanuit de boot of vanaf de kant, altijd mooie dagen met gezellige mensen en de zelfde gedachte.

boot dag

Lekker in de ochtend vissen, tijdens de lunch samen een hamburger bakken of een eitje een pan soep warm maken. Ervaringen worden tijdens de lunch gedeeld hoe het beste te vissen en waar te vissen.

In de middag word er nog even gevist, en na de visdag sluiten we traditie getrouw af met de "viswereld Aprés vis"

Al vele mooie dagen meegemaakt, wat een traditie is de opening van het roofvis seizoen vanuit de boot met meerdere forumleden.

En wat te denken van onze kantdagen, voor de fel begeerde viswereld wisselbeker, ook altijd een topdag met veel gezelligheid . En zo zijn er vele dagen de revue gepasseerd die we niet snel doen vergeten in die 7,5 jaar dat viswereld.nl bestaat.

wisselbeker

In het jaar 2010 besluiten Grietha en ik om een stapje terug te doen, en meer tijd met elkaar langs de waterkant door te brengen. 2009 was een druk jaar qua vissen en kwamen nergens anders meer aan toe vandaar de stap terug.

In 2010 mooie momenten meegemaakt op en om het water, de vangsten van Grietha haar eerste metersnoeken mag toch wel bestempeld worden als 1 van de mooiste momenten van dat jaar.

pr grietha

Forumdagen werden georganiseerd en gevist, visafspraken werden gemaakt en er werd gevist. Maar het meeste hebben we toch samen gedaan, en daar hebben we volop van genoten.

En dan is het alweer 2011 de eerste plannen voor dat jaar worden gemaakt. Aan onze boot worden nog diverse aanpassingen gedaan zodat ook die gereed is . En dan komt het besef opeens dat 22 Oktober 2011 onze site 7,5 jaar bestaat.

boot

We organiseren op deze heugelijke dag een boot forumdag, welke zeer geslaagd is veel gezelligheid en gelach. De snoeken deze dag wilde niet echt mee werken maar dat was op deze dag bijzaak.

De dag is op passelijke wijze gevierd, iedereen die erbij was heeft genoten zelfs het weer werkte deze dag mee.

2011 is ook het jaar van de verandering, het gratis forum word omgezet. Ik bouw zelf een php forum welke draait op onze eigen server.

Met deze verandering hebben we een gok genomen of wel alle forumleden mee over zouden gaan. De harde kern van het oude forum is mee over gegaan, en het is steeds nog een top sfeer op een klein forum.

We zijn vast vele dingen vergeten op te schrijven, maar we hebben de afgelopen jaren zoveel mooie dingen meegemaakt. En we hebben veel mensen leren kennen door ons forum, die ons in sommige moeilijke momenten toch de steun gaven om door te gaan en niet op te geven.

Wat de toekomst ons gaat brengen, wij hopen net zoveel moois als de afgelopen 7,5 jaar. En laten we het zo afspreken, als we 10 jaar bestaan praten we hier over weer verder.

Bij deze willen we ook alle lezers van viswereld.nl bedanken voor hun vaste bezoek aan de site en het lezen van al onze verslagen.

En natuurlijk een woord van dank gaat uit naar de forumleden die ons forum levendig houden. Zonder jullie zou er geen forum zijn, en ook geen forumdagen. En dit zijn toch de dagen die bij viswereld.nl hoog in het vaandel staan.

Rest me nog 1 dingen te zeggen, noteer 22 April 2014 in je agenda dan bestaan we 10 jaar. Wat we dan gaan doen dat zien we dan wel weer, maar tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Voor je het weet is het 2014.

Groet,

John & Grietha

25 Oktober, 2011 Toegevoegd door John