www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Onbekend water

snoek

Vandaag stond een dagje trollen met Ies op de planning, voor Ies al een redelijk bekend water.

Voor mij totaal onbekend, dus pluggen en plugjes werden uit gezocht op kleur geselecteerd en een 3tal hengels werden uitgezocht om te gebruiken.

Vanmorgen veels te vroeg ging de wekker natuurlijk weer, met enige tegenzin kom ik toch uit bed en het standaard ochtendritueel kan beginnen.

Ies staat ruim op de tijd voor de deur, auto inladen en we kunnen op weg naar het onbekende voor mij. Na een rit van een klein half uurtje zijn we bij de trailerhelling.

Boot in orde maken, traileren, auto parkeren en we kunnen beginnen.

Op de spinhegel heb ik een blauwe Aruku shad aan de speld geknoopt, want daar ga ik mee beginnen.
       

We varen weg de hengels worden uit gezet, en ik zeg tegen Ies zo nu is het tijd voor koffie. Ik zet de hengel in de steun en schenk mijn koffie in, net als ik de eerste slok wil nemem slaat mijn hengel al dubbel. Na een korte dril kan ik haar landen een felle 60er is voor even de mijne.

Ook Ies weet vrij snel zijn eerste vis te haken van de dag, een mooie baars mag even op de foto en mag daarna weer zwemmen.

We trollen vele kilomters rietkragen af, de baars en snoeken teller van Ies die loopt gestaag op 5 snoeken en 6 baarzen te vangen.

Op een paar vage tikjes na, weet ik geen aanbeten uit te lokken. De kunstaas dozen worden nog eens door gespit en daar kom ik een Wiggle O plugje tegen. Die knoop ik maar eens aan de speld, binnen 5 minuten kan ik de eerste op de Wiggle O landen. En niet veel later mag ik ook nr. 2 op dit plugje verwelkomen.

Ies vangt ondertussen nog een mooie snoekje en een baars, de aanbeten blijven bij mij uit en ik besluit om over te stappen op de FT Screaming Devil. Binnen nog geen 10 minuten een harde beuk op de SD, een flinke snoek heeft hem te grazen genomen lang mag ik er niet van genieten binnen enkele seconden lost deze snoek weer. Niet veel later mag ik dan toch nummer 4 van deze dag verwelkomen in de boot, deze had zich wel goed vergrepen aan de SD.

We keren de boot en besluiten het stuk nog eens af te vissen, ik ben ondertussen overgstapt op de steunhengel een kleine Shad Clown en op de handhengel een SD. In korte tijd weet ik 3 snoeken te vangen op de Shad Clown, allemaal zo rond de 60cm.

We trollen het gedeelte nogmaals af, Ies vangt nog een paar baarzen en een snoek en dit is gelijk de mooiste van de dag met zijn 82 cm.

Wederom een aanbeet op de SD voor mij, deze mag even op de foto en dan mag ze weer zwemmen.

Na deze vis verwissel ik de SD voor het Wiggle O plugje, en na nog 5 minuten mag ik ook de eerste baars van deze dag in de boot tillen. Onthaken en ook deze mag weer zwemmen. Het is rond de klok van half 6 als we weer bij de helling zijn, met 16 snoeken en 11 baarzen een top dag. Een nieuw pr qau aantallen in de boot voor ons. Ik zal veel dingen zijn vergeten er is zoveel gebeurt vandaag qau aanbeten, die waren gewoon niet meer bij te houden.

Groet John

25 September, 2011 Toegevoegd door de Webmaster