www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Zaterdag 21-11-2009

koe

Vandaag was het dan zover, op verkenning door de polder voor aankomende forumdag van 19 December. De eerste 3 waters werden secuur afgevist , maar die kregen al snel de stempel ongeschikt. Op zich wel 3 hele mooie wateren, maar 3 kale bakken met water geen enkele rietkraag of wat dan ook.

Dus snel naar de auto voor een bak koffie en een broodje en snel door naar de andere locatie. Na een flink stukje rijden komen we daar aan, in een mooie omgeving met prachtige polder sloten en vaarten afgewisseld met grote stukken water. We maken de spullen in orde en we beginnen te vissen in smalle sloot, ik heb het daar snel gezien en ik besluit door te lopen naar een mooie t splitsing. Ik werp heel het stuk netjes uit, maar kom echter tot de conclusie dat hier de snoek niet thuis is, ondertussen op dat gedeelte maak ik een paar sfeer foto's en vervolg mijn weg.

polder

Bij een brug aan gekomen, een ideale stek voor de snoek, overhangende takken, riet en het water is hier iets dieper. Ook hier moet ik na een langere tijd toe geven ook hier zijn ze niet thuis, ik besluit terug te lopen naar Grietha en Jan.

polder

Ook van hun hoor ik dat zei nog niks gezien hebben, we besluiten een ander stuk af te vissen, kleine slootjes, vaartjes en zelfs een klein meertje word afgevist. We besluiten eerst maar is wat te gaan eten bij de auto, en na het eten gaan we de andere kant op. De op gewarmde knakworsten smaken goed, tijdens het eten bespreken we ons strijdplan en we gaan verder.

4 (162K)

We komen weer bij de beruchte brug aan, ik besluit het over een andere boeg te gooien en baan me eigen een weg door de brandnetels en ander onkruid. Eindelijk sta ik dan bij het water, de tweede inworp met een Toad 14cm en vrijwel direct volgt er een mooie aanbeet van een snoek van 72cm. Na een korte maar mooie dril kan ik haar landen een mooie polder snoek van 72cm.

Snoek 72cm

Na deze snoek vissen nog vele mooie plekken af, maar helaas geen van ons kreeg nog een aanbeet. Maar 1 ding is zeker de forumdag van 19 December word hier gehouden, in een prachtige omgeving met heel veel mooie viswaters en watertjes.

Gr. John

22 November, 2009 Toegevoegd door de Webmaster