www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Doodaas sessie nr.1

snoek

Vanmorgen zijn John en ik eerst druk bezig geweest met onze schuur/garage.

Daar komt komende week een nieuw dak op. Om de mensen die dat doen ruim baan te geven moest deze dus leeg worden gehaald.

Terwijl John de spullen naar huis bracht verspreide ik ze in huis over de zolder, slaapkamers en kelder.

Wat verzameld een mens toch veel spullen.

Moe van dat alles en hongerig hebben we maar eerst even een broodje gegeten.

John had batterijen gehaald voor zijn optonics en heeft die daarna eerst vervangen. De oude waren leeg en met verse batterijen kan er weer worden gevist. Dat bracht hem vast op een idee.
       

Sardines lagen nog in de vriezer. Ik had ooit eens een deadbait pencil gewonnen die ook nog ingewijd moest worden. Dus 1+1+1=3. Zullen we gaan doodazen zei john. Het was tegen een uur of 1 dus nog tijd zat. Dus de spullen bij elkaar gezocht, auto ingeladen en daar waren we aan de waterkant. Wat een wind.... Een plekje opgezocht aan de zijkant en daar kon het dobberstaren beginnen.

dobber staren

Dat staren duurde niet erg lang. John viste met de hengels op de rodpod en na korte tijd had hij al steeds piepjes. De wind dachten wij.

Na een poos kregen de piepjes een ander patroon en John spoedde zich naar de rodpod. En toen werd het stil. Maar niet lang, daar begonnen de piepjes weer, John pakt zijn hengel, contact wordt gezocht en slaat aan. Ik zie meteen al dat het een hanger is. De hengel staat goed krom.

Na een korte dril en terwijl ik nog bezig ben om het net in elkaar te zetten heeft John de vis al geland. Een mooie 80'er snoek wordt onthaakt en mag op de foto.

80cm snoek

Na een tijdje begint het hard te waaien en nog harder te regenen. We wachten de regen maar af en ik voel mijn inmiddels kletsnatte broek tegen mijn huid aan komen.

Koud!

Buienradar laat een wolkenstraat van buien zien.

Hebben wij weer....

Als het dan droog is geworden legt John mijn hengel op een andere plek neer. Even later weer op een andere plek.

Mijn hoop dat ik wat vang is dan allang weg, maar aan de andere kant denk ik: het loopt tegen drieen, het bijt uurtje begint zo.

Na enige tijd zien zowel John als ik de dobber rare dingen doen. Ik dacht.... en John zei: je hebt beet. Dus voorzichtig de hengel pakken, lijn strak draaien, voelen en aanslaan. Omdat dat volgens John niet hard genoeg ging nog eens aangeslaan en ik wist het al. Daar hangt iets aan.

De snoek sprong nog eens uit het water, en John dacht aan een metersnoek.

De snoek liet zich vrij snel landen. Meten is weten, de meter haalde ze niet. Het was een mooie snoek van 92cm.

92cm snoek

release 92cm

Na amper 2,5 uur zo gevist te hebben en ieder een snoek te hebben gevangen vonden we het mooi geweest en hebben de spullen gepakt en zijn naar huis gegaan. Mijn eerste dood aas snoek is met behulp van John een feit.

Groetjes Grietha

21 Januari, 2011 Toegevoegd door John