www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Donderdag 17-09-2009

snoek

Het begon eigenlijk gisteren.

Na gisteren een bak van een metersnoek gezien te hebben op internet kwam ik thuis na de middagdienst en had ik zin om "Rat" streamer te bouwen. Wilde het in de avond maken, maar dat lukte niet, dus spullen weer mee. Ik was namelijk afgelopen weekend erachter gekomen dat ik zelf bijna geen Rat meer had. Afijn, spullen gepakt en gaan knutselen. Wilde een oranje/zwarte maken en aangezien prins Willem Alexander zo soepel bewoog tijdens het "housen" in New York, kreeg de Rat extra rubberen benen mee. Kijkend op de klok was het ineens 03:00u. Snel naar mijn nest, maar de "Pris Willem Alexander" was af.

Vanmorgen werd ik om 07:00u gewekt door de vertrekkende auto's. Tja dan kan je blijven liggen.
Kan.
Maar je kan natuurlijk ook gaan vissen .

Zo duf als een konijn naar de waterkant en dit keer bleef ik lekker in mijn woonplaats vanwege de files. Nou, het lopen kon beginnen. 6 keer verkast en behoorlijk staan wisselen, maar helemaal niks. Wel veel kleine baarsjes achter de "javalon", maar op de plekken waar normaal altijd wel een snoekje staat helemaal niks. Ik begon melig te worden van alle domme opmerkingen van huisvrouwen en mensen die hun honden uitlieten.

""Prins Willem Alexander" werd gegrepen door een monster", enz..

Willem A.

Het begon eruit te zien dat dit weer eens een oerhollandse dikke blank zou worden.

Maar net toen ik het vertrouwen begon kwijt te raken (en dat gebeurd niet gauw) en ik heilig ervan overtuigd was dat ik de vloek van Jonh (van John's Jerbaits) had overgenomen, was daar een "aanzoek" en jawel, een snoek die niet koningshuisgezind was, wilde zich wreken op de "Prins Willem Alexander".

Snoek op Willem A.

Snoek op Willem A.

Snoek terug en nog een stuk verder gevist, maar dat leverde niks op. Het was taai,kilometers gelopen, maar met 1 snoek hoor je me toch niet klagen. De "Prins Willem" is in iedergeval effe ingebeten. Dit wilde ze, op dat oranje geval na, niet hebben vandaag in mijn woonplaats :

Kunstaas van vandaag

Gr. Igmar van Duinen

18 September, 2009 Toegevoegd door de Webmaster