www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

..........

snoek

Vandaag door de nodige verplichtingen, de voorvis forumdag helaas moeten afzeggen.

Toen de nodige verplichtingen eenmaal gedaan waren begon het toch weer een beetje te kriebelen. Het plan was snel opgevat om toch maar even te gaan vissen. Maar waar?

We wisten wel een aantal goede stekken, maar daar waren we de afgelopen tijd al vaker geweest en die wilde we nu het liefste even met rust laten. Dus google maps werd nog even bekeken, en we kwamen op een stek uit waar we al een tijdje niet meer geweest waren. Daar aangekomen was de teleurstelling zeer groot, het waterpeil was een cm of 30 gezakt dus vissen op sommige stekken was gewoon onmogelijk.

Her en der hebben we nog een aantal worpen gemaakt, maar we besluiten om door te rijden naar een andere stek. Daar aangekomen ziet het water er top uit, maar het mooiste is de waterplanten zijn allemaal verdwenen.
       

We vissen diverse waters af, en met pijn en moeite weet ik 1 aanbeet uit te lokken maar deze snoek lost zich vrijwel direct weer. Bijna aan het einde van deze ronde, bij een rietkraag gaan een paar rietstengels heen en weer. Een strakke worp tegen de rietkraag, en op de plek waar de rietstengel bewogen komt een boeggolf te voorschijn. En voordat ik er erg in heb schuift er een flinke snoek vol over de BBZ heen, een lange drill als gevolg. Deze snoek geeft alles wat ze in zich heeft, maar na een 5 tal minuten kan ik haar eindelijk landen.

Met haar lengte van 93cm een prachtige snoek, maar qau uiterlijk is het een lelijke snoek geworden, slachtoffer van een maaiboot of van een kraan die de sloten waterplanten vrij maken.

snoek

Heb best veel beschadigdesnoeken gezien, maar deze wond sloeg alles van wat ik tot nu toe gezien heb.

wond

Release :

release

Na deze snoek praten we nog wat na over de wond van de snoek, en lopen ondertussen door naar een ander stuk water. Daar treffen we een oudere man die aan het witvissen is, die klaagt steen en been dat het zo slecht is geworden sinds die maaiboot e rdoorheen is geweest. Onze vermoedens bleken dus toch te kloppen, we praten nog wat met de oude man en vervolgen daarna onze weg.

Op bekende stekken, geen vangsten en zelfs helemaal geen aanbeten. We besluiten een nieuw watertje af te vissen, de eerste worpen worden snel gemaakt en vrij snel haak ik de eerste vis op dit stuk water. Ook hier zien we dat we te maken hebben met een maaiboot slachtoffer, ook een gapende wond op deze snoek.

snoek

We vissen nog even door, water zijn afgevist, het is genoeg geweest we gaan naar huis. Enigzins wel voldaan, 2 snoeken in een paar taaie uurtjes. Maar hoe de snoeken eruit zagen, daar word je niet vrolijk van.

Groet John

PS
Zijn er lezers van www.viswereld.nl die een soort gelijke ervaring hebben met een beschadigde snoek, en een terug vangst hebben gedaan van zoŽn snoek.
Graag ontvangen wij de foto's van de snoek met wond en van de genezen wond, wij van viswereld.nl zijn benieuwd hoe zo'n wond in de loop der tijd hersteld.

16 Oktober, 2011 Toegevoegd door John