www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

rijdag 14-08-2009

snoek

Vandaag de laatste vakantiedag van Ies, en hij vraagde me mee om te trollen. Ach ja waarom niet.

Na een praatje met een karpervisser liggen we tegen kwart voor 8 in het water. De eerste meters water glijden onder de boot door, Ies is weer begonnen met zijn topper de Magnum Toad RH en ik met de Spinnerfly RH.

Al vrij snel mis ik een snoek op de Spinnerfly, maar om 8:10 uur ligt toch de eerste snoek ik de boot. Een mooie 70er die vol voor de SP gegaan is, na enig kunst en vliegwerk en knipwerk mag deze direkt weer zwemmen. Onthaken duurde iets te lang dus deze moest gelijk teurg.

Na deze snoek, vissen we verder, tegen 10 uur bereiken we een mooie spiltsing. De waterplanten drijven in de oppervlakte, Ies heft de Magnum toad om zo de waterplanten te omzeilen. Terwijl die hem heft, word deze bruut gegrepen door een mooie dame, een mooie dril volgt en na een kleine 5 minuten kan ik de Solution onder de snoek schuiven en haar landen.

Onthaken is zo gebeurd, ze is mooi gehaakt diep maar niet schadelijk in ieder geval. Eerst maar is meten, YESSSSSSSSSSSSSSSSSS een nieuw pr voor mijn broer 105 hele centimeters. Na de nodige foto's mag ook deze snoek weer zwemmen.

105cm

105cm

We roken een peuk, de nodige te;efoontjes worden gepleegd, en daarna vissen we verder.

Ik heb onder tussen de Firetiger SD aan de speld hangen, en los al snel een mooie snoekbaars en los nog een snoek op de SD. We varen terug naar de helling voor een boterham en een bak koffie, en na het eten trollen we een ander stuk water af. En daar uit het niets weet ik een mooie 60er te haken op de SD firetiger, deze word naast de boot onthaakt en we gaan verder.

We besluiten om terug te gaan naar de plek van de 105, daar los ik al snel weer een mooie snoek. We besluiten om te stoppen en terug te gaan naar de helling, we slaan het waterplant gedeelte over en we gaan alleen nog het diepere gedeelte af trollen tot de helling.

We zijn bijna bij de helling, 9 meter water onder de boot de SD is ondertussen vervangen voor een Ernie in Clown kleur. De Ernie hangt een metertje of 25 achter de boot, een vage tik op de top en de reel begint te krijsen.

Na de nodige luchtsprongen van de snoek kan ze geland worden, onthaken is zo gebeurd. Maar 1 ding is zeker, ze mag me niet tijdens het foto momentje even lekker schudden met de kop en Johnnie zn klauwen liggen weer open.

Foto gemaakt ik wil haar op de meetplank leggen om te meten en schud wederom nog een keer. Johnnie heeft niet meer gemeten maar haar meteen terug gezet, bloed stroomde alweer lekker door de boot. Geschatte lengte van ons een mooie 80er.

80er

Na deze snoek was het genoeg, richting trailerhelling, spullen opruimen en moe en voldaan naar huis gegaan.

Gr. John

22 Augustus, 2009 Toegevoegd door de Webmaster