www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Missie geslaagd

Missie geslaagd

Vanmorgen vroeg wederom enkele shads vw - style gemaakt. Grietha kwam rond het middag uur terug van de kapper, en nadat we op ons gemak hadden gegeten konden we het niet laten om even de nieuwe shads water te laten zien. Spullen werden bij elkaar gezocht, computers werden afgesloten en we gingen op pad richting het viswater.We doem vandaag gezond en gaan op pad met de benenwagen

De eerste watertjes worden afgevist, maar we zien helaas geen vis. We lopen een stukje door naar het volgende water, als vrij snel weet ik hier een kleine held te haken op de nieuwe shad.

snoek

Al vrij snel mis ik nog een snoekje op de shad. We balen ondertussen het begint steeds harder te regenen, we vissen gewoon door we zien wel hoe het verder gaat. Op de volgende hotspot aangekomen maken we een paar worpen, en dan begint het echte gezeik. Het begint nu echt te stort regenen. We schuilen een minuutje of 5 onder een paar bomen, en dan kunnen we weer verder vissen. Nog geen 15 minuten later weer een stortbui over ons donder heen, we trekken een klein sprintje en kunnen voor een klein kwartiertje schuilen in een bushokje.

schuilen

Het begint eindelijk droog te worden, wat gaan we doen? Lopen we richting huis of vissen we door, we vissen nog even door we willen beide nog 1 hoekje afvissen. Terwijl we daar heen lopen, begint het weer iets te regenen maar niet zo hard als der net. Bij het hoekje aangekomen maak ik de eerste worp en vrijwel direkt hangt er een snoek aan de shad. Na diverse runs weet ze zich te lossen door de waterplanten.

Grietha vist dat stuk nog verder af, en ik loop door naar het volgende stuk. Ik maak een lange worp en na enkele slagen aan de reel word de shad wederom bruut gegrepen door een klein snoekje. Na een leuke korte drill, mag deze zonder foto weer verder zwemmen.

Na dit snoekje overleggen we even wat we gaan doen, het weer lijkt steeds beter te worden. Dus we besluiten door te vissen, en we lopen door naar de volgende stek. Daar aangekomen is het Grietha die al vrij snel een volger krijgt van een flinke snoek. Deze blijft mooi voor de kant liggen maar de shad pakken wilde ze niet, na een aantal minuten zwemt ze ook weg en gaat ergens op haar gemak onder de kant liggen. Een stukje verder op is het Grietha die wederom een snoek haakt maar deze lost jammer genoeg de shad na een kort tijd. We lopen verder naar onze hotspot sloot, helaas ligt deze helemaal dicht met kroos en waterplanten op 1 stukje na. We maken allebei een korte worp en Grietha kan als eerste roepen "hangen" na een leuke drill kan ik een mooie snoek van een cm 70 voor haar landen.

snoek

snoek

Zo eindelijk is Grietha van de nul af, en heeft ze ook een snoek op de shad vw - style gevangen. We zijn allebei te vreden nu, en lopen door naar de laatste hotspot van deze dag!

We maken allebei een paar worpen, op een gegeven moment zie ik Grietha aanslaan haar hengel gaat krom en veert vrijwel direkt weer terug. Ik loop naar haar toe en ze staat er een beetje sip bij te kijken, de shad is weg, maar ook de speld van de onderlijn is weg. We balen beide stevig dat de snoek nu met een shad in zijn bek rond zwemt! We blijven een tijdje staan kijken totdat we opeens het snoekje zien liggen tegen de overkant aan met de shad in zijn bek.

Nu beginnen we nog meer te balen, zo opeens begint de snoek te zwemmen en al vrij snel ligt ze onderkant waar wij staan. Ik bedenk een strijdplan bij me eigen hoe dit aan te pakken, wil me jas uit trekken en proberen om haar in de nek te grijpen. Voor dat ik me jas uit heb, zwemt ze iets verder uit de kant zodat ik er niet meer bij kan. Ik pak mijn hengel met een shad eraan en bedenk me dat ze echt niet nog een shad zal pakken. Ik kon 2 dingen doen, het snoekje met de shad in de bek laten zwemmen of mijn shad langzaam langs de kop laten zakken en hopen dat ik haar aan de haak kon slaan.

Geen van beide is een goede optie, want bij de tweede weet ook niet waar je haar zou haken. Toch ga ik voor optie 2, langzaam laat ik de shad langs haar kop zakken. Ik zie haar op een gegeven moment iets draaien en nu was het hopen op een beetje geluk. Ik tik bewust en niet te hard aan, en ik haak haar precies in de onderkaak. Na een korte stevige drill, is ze klaar om geland te worden. Plat op de mijn buik weet ik haar in de nek te grijpen. Ze wordt van beide dreggen ontdaan en mag gelijk weer zwemmen, een foto voor dit snoekje zou iets teveel van het goede geweest zijn vandaag.

Grietha en ik kijken mekaar voldaan aan, en zijn blij dat het snoekje van de shad verlost is! We besluiten nu maar richting huis te gaan, de regen heeft plaatst gemaakt voor de zon. Na een lange voettocht terug naar huis, ploffen we voldaan en tevreden op de bank!

Groet,

John
       

16-Jul-2012 08:49 PM Toegevoegd door John