www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

20 minuten.....

snoek

Vandaag zoals de laatste tijd onze afspraak is, eerst lekker uitslapen op de Zaterdag ochtend. Rond de klok van negen uur zitten we beide uitgeslapen aan de koffie, we hadden gisteravond het plan al opgevat om te gaan vissen.

Maar waar????

De vangsten van afgelopen jaren werden er nog is op na gelezen, de ene na de andere plek kan weg geschrapt worden. Op de ene plek stond het water te laag, op de andere plek zus en de andere plek zo.
Na lang wikken en wegen besluiten we om te gaan struinen door Ridderkerk.

Bij het water aangekomen, beginnen we vol goede moed te vissen. Deze moed is bij het vierde water wel verdwenen, geen snoek gezien en zelfs geen volger of misser om de moed erin te houden.
       

We besluiten om toch maar door te lopen naar het volgende polderwater, het duurt een tijdje maar dan eindelijk de verlossende aanbeet. Een kleine held van een cm of 50 heeft zich eigen vergist in de SM Striker. Deze word in het water los getikt en we vissen vol goede moed verder.

We besluiten na deze snoek het water in een woonwijk af te vissen, hier veel waters afgevist. Maar veel verder dan een misser en losser voor Grietha kwamen we niet. Aan het einde van de woonwijk, staan we voor de beslissing gaan we naar huis of vissen we de laatste 3 waters nog even af. Ten eerste het is toch al laat en ten tweede we zijn er nu toch. De beslissing word dus dat we de waters even snel afvissen.

Mijn eerste worp, direct een mooie volger achter de Triple SD, deze zien we helaas niet meer terug. Maar het vertrouwen is er toch weer, mijn derde worp een harde beuk en een leuke dril volgt. Na een minuut of wat kan ik een mooie snoek van 81cm landen, een pracht snoek om te zien.

snoek
Alleen als ik de bek open trek om te haken, kan je zien dat ze al vaker gevangen is, en dat andere mensen het niet zo nou namen met onthaken. Ze mist diverse tanden, en er hangt aardig wat los vlees in de bek, helaas niet goed te zien op de foto.

snoek

snoek

Tijd voor een peuk nu na het roken vissen we verder, Grietha meld al vrij snel een losser. Vrijwel direct erna roept ze hangen. Een klein snoekje van 50cm is vol voor de Twistglyde gegaan, ook deze mag weer zwemmen zonder foto.

Een paar worpen later is het weer raak voor Grietha, een dametje van 68cm zag wel wat lekkers in de Twistglyde. Even een foto momentje en ook deze mag weer zwemmen.

snoek

Ik mis op de water nog 2 kleine snoekjes en besluit daarna het water aan de overkant is af te vissen. De eerste worp is het al raak, een snoek van 72cm is vol voor de Triple SD gegaan.

snoek

Na deze snoek vissen we nog even verder, maar we vinden het beide wel genoeg zo. In de laatste 20 minuten hebben we 4 snoeken gevangen en een paar gemist. De dag is meer dan geslaagd, en na een kleine voettocht van een minuut of 25 zijn we thuis. En ploffen we beide moe maar voldaan op de bank.

John

14 Januari, 2012 Toegevoegd door John