www.viswereld.nl

Voor en Door vissers

Het ging weer als vanouds.

snoek

Gisteravond al het plan opgevat om vandaag te gaan vissen, een snoekhengel en een baarshengel werden in orde gemaakt. Ik kon de keuze niet maken op wat ik zou gaan vissen, dus alles gereed gemaakt en s'morgens maak ik de keuze wel wat het word.

Zoals gewoonlijk weer veels te vroeg wakker in het weekend, drink ik eerst op mijn gemak een paar bakken koffie om wakker te worden. Tijdens het koffie drinken speur ik het internet nog even af, lees diverse forums en bekijk google maps nog even voor eventuele mooi baarsstekken.

Ondertussen een nieuwe mooie plek ontdekt via google maps, en besluit dat als laatste af te vissen ligt mooi op de terug weg naar huis toe. Het is ondertussen al vrij laat geworden Grietha is ondertussen ook al wakker geworden, we drinken nog een bak koffie samen en dan ga ik op pad. Grietha gaat vandaag helaas niet mee die heeft rugklachten dus die moet een paar daagjes rustig aan doen, ik pak mijn spulletjes bij elkaar geef Grietha nog een knuffel en ik ga op pad.
       

Al vrij snel ben ik bij het eerste water aangekomen, de eerste paar worpen volgen de baarsjes wel de spinner tikken er even tegenaan maar blijven niet hangen. Na een kleine tien minuten weet ik het eerste baarsje van de dag te haken, deze mag gelijk weer zwemmen, verder dan 1 baars kom ik niet op dit water.

Opeens bedenk ik bij me eigen een andere plek, daar ben ik al tijden niet geweest, het zal de derde worp op die plek geweest zijn. Een vage aanbeet, ik tik voor de zekerheid toch maar even aan. En een klein snoekje van een cm of 50 is voor even de mijn, deze tik ik los in het water ze mag gelijk weer zwemmen.

Op een andere plek aangekomen zie ik wat speldaas springen, en een klein boeggolfje. Baars is aan het jagen dacht ik, ik gooi de spinner over de plek en vrijwel direkt volgt de aanbeet. Het is geen baars van een 25cm die de spinner heeft gepakt het is een klein snoekje die vol voor de ondex gegaan is. Ze zit rot gehaakt dus ook deze mag zonder foto weer zwemmen, ik besluit een andere route te nemen de topstek voor baars laat ik even tot rust komen deze week.

Al vrij snel weet ik tegen een rietkraag meerdere baarsjes te vangen, niet groot maar wel mooi van kleur.

baars

In de verte zie ik nog een mooie duiker, ik besluit er even naar toe te lopen en daar nog een paar worpen te maken en dan door te gaan naar de google stek. De eerste worp een tik op de spinner deze vis mis ik. De tweede worp weer een tik ik tik beheerst terug en mooie baars hangt aan de spinner, na een felle strijd kan ik haar landen. Een mooie baars van 30cm mag even op de foto, en dan mag ze haar familie gaan halen.

baars 30 cm

Na deze baars loop ik door naar de google stek, de eerste worp een mooi baarsje vergrijpt zich aan de ondex.Na deze baars loop ik iets verder het weiland in, ik zie een stek met mooie overhangende takken. Ik maak de eerste worp en bedenk me eigen gelijk dit word lastig als ik een snoek haak hier. Besluit ook gelijk dat het de laatste worp is hier, ik heb alles nog niet gedacht of de ondex word bruut gegrepen door mevrouw snoek....

De snoek is uitgedrilt, snel 2 foto's van de snoek in het water genomen.

snoek

snoek

Snel leg ik mijn telefoon opzij, heuptasje af en onthaaktang pakken, hengel leg ik neer lijn tussen de vingers en plat op mijn buik kan ik haar net pakken. Ik pak haar over in de kieuwgreep en tik de dreg los, deze mag ook gelijk weer zwemmen . Deze snoek had een pracht van een tekening op de zijkant van haar lichaam. Maar alles had al weer lang genoeg geduurt, dan maar geen foto ervan ze mag weer zwemmen.

Na deze snoek loop ik richting huis, maak her en der nog een paar worpen. Op het laatste water vang ik nog een baars en dan is het genoeg geweest en loop door naar huis. Het zijn weer 3 leuke uurtjes geweest met 14 baarzen en 3 snoeken.

Groet John

14 Augustus, 2011 Toegevoegd door de Webmaster